Creative Suite blir Creative Cloud

PUBLISERT: 10 mai 2013
OPPDATERT: 10 mai

Når Adobe kommer med neste versjon av Photoshop er det med en ny forretningsmodell, som betyr at brukerne må abonnere og bruke det fra skyen. Photoshop CC er først ute, men dette vil omfatte alle verktøyene i CS-suiten. Adobe har jobbet med Creative Cloud noen måneder, en abonnementstjeneste som fungerer som alternativ til CS-pakken og inneholder de samme verktøyene. Men neste utgave av Creative Suite blir altså Creative Cloud, og er cloud- eller skybasert. Grunnprisen for hele pakken ligger på drøyt kroner per måned, inkludert mva. Vil du bare arbeide med Photoshop koster det drøyt 200 per måned. Har du CS3 eller nyere, får du rabatt.
Photoshop CC inneholder flere nye funksjoner, blant annet Camera Shake Reduction, et verktøy som kan skjerpe uskarpe bilder samt nye577457_10151435946424685_334159340_n Camera Raw-alternativer. Nye Photoshop CC inneholder alle funksjoner i Photoshop CS Standard og Photoshop CS Extended, som gir tilgang til 3D-verktøy og bildeanalyse.

Verktøyet Upright retter automatisk ut horisonter og lager korrekt perspektiv uten å ødelegge bildet. Redigering med Camera Raw kan foretas i alle lag eller filer i Photoshop CC.

For kreatører er det nå mulig å lage rektangler med runde hjørner og justere størrelsen på dem når som helst. Man kan nå velge flere baner, former og vektorer samtidig for en enkel og effektiv arbeidsflyt ved arbeid med flere forskjellige objekter.
Nye Creative Cloud slippes i juni i år.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676