Resertifisert offsettrykk i Molde

PUBLISERT: 23 juni 2013
OPPDATERT: 21 mars

Etter å ha vært PSO-sertifisert i fire år, ble EKH Grafisk i Molde resertifisert for annen gang. Sertifiseringsteamet fra Fargelaboratoriet på Gjøvik og det sveitsiske forskningsinstituttet UGRA, gjennomgikk hele arbeidsflyten i trykkeriet for å finne ut om den fremdeles tilfredsstilte kravene fra de elleve ISO-standardene som inngår i «Prosess-standard offset».

– I store trekk var auditen som første gang, forteller produksjonsleder og kvalitetsansvarlig Tomas Amsrud hos EKH. – Dokumentasjonen var sendt inn og godkjent på forhånd. Utvalgte personer ble intervjuet og prosesser, teknisk utstyr og måleinstrumenter ble evaluert i forhold til bedriftens dokumentasjon og standardenes krav. Under revisjonen ble en omfattende testform trykt i offset, og det ble laget prøvetrykk av den samme formen. Trykkprøvene ble siden analysert ved fargelaboratoriet på Gjøvik. Tilbakemeldingene var positive: Testen ble bestått med klar margin, sier Tomas Amsrud.

– I løpet av de fire årene som er gått siden vi ble sertifisert har vi sørget for å holde kvalitetssystemet oppdatert og forbedret mange av rutinene. Vi var derfor rimelig sikre på at vi ville bestå testen også denne gangen, sier Amsrud. – Det viktigst er imidlertid at fargene stemmer i den daglige produksjonen og at prøvetrykk og opplagstrykk er identiske. Det er der vi får gevinsten av PSO-systemet.

 

Foto: Berit Breistrand

Guy Flüeli, UGRA, Åge Eriksen, Ragnar Jenset og Tomas Amsrud fra EKH er fornøyd med trykkresultatet.
Guy Flüeli, UGRA, Åge Eriksen, Ragnar Jenset og Tomas Amsrud fra EKH er fornøyd med trykkresultatet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324