Satser på lateks

PUBLISERT: 23 juni 2013
OPPDATERT: 23 juni

For Schneidler er det HP Latex 3000 som blir hovedattraksjonen på Fespa-messen, som åpner i London denne uken. Latex 3000 er en 320 cm bred rull-til-rull-maskin som det har tatt fire år å utvikle, og som nå får sin premiere.

– Dette er en industrimaskin som skal være i gang  hele døgnet, hele uken. Den skal konkurrere med uv- og solventmaskiner, sier Nicola Cascio fra Schneidler Norge. Han forteller at maskinen er utstyrt med en helt ny generasjon latexfarge som reduserer strømforbruket betydelig, samtidig som den skal tåle mer påkjenning og ha bedre festeegenskaper.

– Varmen og herdingen er mye mer effektiv. Man har også fjernet det varmeelementet som satt over hele maskinen og tørket bort vannet, og erstattet det med en infrarød varmelampe på hver side av skrivehodene. Når det printes fordamper vannet umiddelbart. Dette gir også den fordelen at du kan kjøre på mer varmefølsomme materialer, sier Cascio.
– Vi kjører papir, vinyl, tekstil, PE, banderoll, polyseterfilm og tapeter, legger han til.

Doble hoder
HP LaNicola Cascio webtex 3000 har seks hoder, mens den tidligere LX-modellen hadde tre. I tillegg finnes et sjuende hode som først sprøyter et belegg på de trykkbærende flatene slik at dråpene havner nøyaktig der de skal. Dermed sprøyter 70 000 munnstykker ut blekk samtidig.
– Fargedråpen er positivt ladet og coatingen er negativt ladet. Dette gjør at dråpen havner i riktig posisjon, fordi den suges på plass.
– Trykket kalles ’satin’. Det er verken matt eller blankt og den sorte har høy optisk densitet. Dråpene er på 12 picoliter og oppløsningen ved trykk er 1200 x 1200 dpi. Seks farger, blant annet lys cyan og lys magenta, men ikke hvitt.
Hastighet per time er 80 kvadratmeter innendørs (høy kvalitet) og 120 kvadratmeter utendørs.
Maskinen skal koste 270 000 euro, og den blir også vist på Sign Scandinavia i Stockholm 17.-19. september.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri