Satser på lateks

For Schneidler er det HP Latex 3000 som blir hovedattraksjonen på Fespa-messen, som åpner i London denne uken. Latex 3000 er en 320 cm bred rull-til-rull-maskin som det har tatt fire år å utvikle, og som nå får sin premiere.

– Dette er en industrimaskin som skal være i gang  hele døgnet, hele uken. Den skal konkurrere med uv- og solventmaskiner, sier Nicola Cascio fra Schneidler Norge. Han forteller at maskinen er utstyrt med en helt ny generasjon latexfarge som reduserer strømforbruket betydelig, samtidig som den skal tåle mer påkjenning og ha bedre festeegenskaper.

– Varmen og herdingen er mye mer effektiv. Man har også fjernet det varmeelementet som satt over hele maskinen og tørket bort vannet, og erstattet det med en infrarød varmelampe på hver side av skrivehodene. Når det printes fordamper vannet umiddelbart. Dette gir også den fordelen at du kan kjøre på mer varmefølsomme materialer, sier Cascio.
– Vi kjører papir, vinyl, tekstil, PE, banderoll, polyseterfilm og tapeter, legger han til.

Doble hoder
HP LaNicola Cascio webtex 3000 har seks hoder, mens den tidligere LX-modellen hadde tre. I tillegg finnes et sjuende hode som først sprøyter et belegg på de trykkbærende flatene slik at dråpene havner nøyaktig der de skal. Dermed sprøyter 70 000 munnstykker ut blekk samtidig.
– Fargedråpen er positivt ladet og coatingen er negativt ladet. Dette gjør at dråpen havner i riktig posisjon, fordi den suges på plass.
– Trykket kalles ’satin’. Det er verken matt eller blankt og den sorte har høy optisk densitet. Dråpene er på 12 picoliter og oppløsningen ved trykk er 1200 x 1200 dpi. Seks farger, blant annet lys cyan og lys magenta, men ikke hvitt.
Hastighet per time er 80 kvadratmeter innendørs (høy kvalitet) og 120 kvadratmeter utendørs.
Maskinen skal koste 270 000 euro, og den blir også vist på Sign Scandinavia i Stockholm 17.-19. september.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *