Acuity med led populært

Fespa 2013. Det merkes at Acuity med led-belysning er den mest populære maskinen hos Fujifilm. Herdingen av fargen med led-lys krever betydelig mindre energi enn uv. Samtidig er det mulig å bruke mer følsomme materialer, slike som ikke tåler høy varme.

– Lampene skal vare lengre enn 15 000 timer, sier Fujifilms nye selger i Sverige Michael Westin som er på Fespa. Til sammenligning varer en uv-lampe omtrent 1000 timer.

– Jeg synes også at fargen gjør materialet litt mer bøyelig sammenliknet med uv-herdede farger, sier Michael Westin.

Hvis man ikke trenger så høye hastigheter er led et godt alternativ. Fargen er dyrere fordi den skal herde ved den spesielle bølgelengden som led har, i stedet for det litt bredere spekteret som man oppnår med UV-lys. Per i dag kan heller ikke led-maskiner gjøres så raske. Fujifilms ligger på maksimalt 20 kvm i timen.

Med Acuity Led har Fujifilm istedet fokusert på fleksibilitet. Den har et nedfellbart bord på begge sider slik at den valgfritt kan køres rull-til-rull eller med ark.

– Materialet kan ha tykkelse på opp til 13 mm og maskinen har et godt dekkende helhvitt blekk. Och led-lampen er utviklet av Fujifilm, så de har kontroll med hele prosessen, tillegger IMG_3635Henrik Åkerman.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: