Nytt designpapir med overflate av poteter!

curious-matter-news_312x222Antalis lanserer Curious Matter, et nytt designpapir men en helt ny og annerledes råvare. Nærmere bestemt avfall fra produksjonen av potetchips!

Madeleine Eklund, produktsjef hos Antalis forteller at Curious Matter har en ekstremt matt overflate med en fin struktur som knapt synes, men som føles desto mer når du tar papiret mellom fingrene. Papiret har gode trykkegenskaper både i offset og digitaltrykk.”

Curious Matter er det nyeste tilskuddet til innovative Curious Collection fra Arjowiggins som er Europas ledende produsent av designpapir. Papiret er produsert med en patentert metode der man utnytter potetstivelse i kombinasjon med bindemiddel og naturlige fargepigmenter for å få en overflate som er unik og annerledes.

Potetfarger av Edelkoort
Curious Matters fargeskala er utviklet i samarbeid med trendbyrået Edelkoort Studio. Skalaen består av sju forskjellige toner, fra kritthvitt til kullsvart, med navn fra eksklusive potetsorter: spanske Goya White og Ibenza Sand, amerikanske Adrion Blue og Purple Majesty, peruanske Andina Grey, nederlandske Desiree Red og italienske Black Truffle.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: