Den moderne kopien fyller 75 år

PUBLISERT: 22 oktober 2013
OPPDATERT: 21 mars

xerox

For 75 år siden ble den første xerografiske kopien lagd av Chester Carlson i New York. Oppfinnelsen skulle etter hvert føre til starten av Xerox og en ny bransje ble født. På en glassplate i kraftig håndskrift kunne man lese dagens dato og sted ”10-22-38 Astoria”. Kopien var kanskje noe utydelig men var likevel verdens første xerografiska kopi. Den dag idag er Chester Carlsons xerografiske prosess kjernen i de flesta kontorskrivere og kopimaskiner verden rundt, og også for Xerox.
– I stunder som denne ser manga firmaer seg tilbake, og det gjør vi også, men bare for et øyeblikk. Vårt fokus for feiringen blir istedet fremtiden og hvordan Xerox kommer til å fortsette å forenkle hvordan jobben blir gjort. Derfor kaller vi jubileumsåret «The Next 75”, sier Ursula Burns, Xerox CEO og styreleder.
For å hedre Carlsons nysgjerrige sinnelag og hans oppfinnelse kommer Xerox til å hylle innovasjonen og dennes rolle i selskapets historie og fremtid gjennom en rekke interne og eksterne aktiviteter.
– Det er fantastisk hvor sterk en visjon kan være. I løpet av det kommende året kommer Xerox’ medarbeidere til å engasjeres i en rekke forskjellige aktiviteter som feirer og forutser fremtiden via selskapets intranett, webchatter og sosiale medier, sier Arnaud Linquette, adm dir hos Xerox Sverige.
* Chester Carlson var en serieoppfinner som også var utdannet fysiker og advokat. Han fylte sine notatbøker med oppfinnelser av mange ulike slag, blant annet et roterende reklameskilt, en regnfrakk med avløp og en skopussemaskin. Carlsons visjon på tidspunktet for hans Astoria-eksperiment var «å gjøre kontoransatte litt mer produktive og kontorarbeid litt enklere og mindre kjedelig».

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag