Den moderne kopien fyller 75 år

xerox

For 75 år siden ble den første xerografiske kopien lagd av Chester Carlson i New York. Oppfinnelsen skulle etter hvert føre til starten av Xerox og en ny bransje ble født. På en glassplate i kraftig håndskrift kunne man lese dagens dato og sted ”10-22-38 Astoria”. Kopien var kanskje noe utydelig men var likevel verdens første xerografiska kopi. Den dag idag er Chester Carlsons xerografiske prosess kjernen i de flesta kontorskrivere og kopimaskiner verden rundt, og også for Xerox.
– I stunder som denne ser manga firmaer seg tilbake, og det gjør vi også, men bare for et øyeblikk. Vårt fokus for feiringen blir istedet fremtiden og hvordan Xerox kommer til å fortsette å forenkle hvordan jobben blir gjort. Derfor kaller vi jubileumsåret «The Next 75”, sier Ursula Burns, Xerox CEO og styreleder.
For å hedre Carlsons nysgjerrige sinnelag og hans oppfinnelse kommer Xerox til å hylle innovasjonen og dennes rolle i selskapets historie og fremtid gjennom en rekke interne og eksterne aktiviteter.
– Det er fantastisk hvor sterk en visjon kan være. I løpet av det kommende året kommer Xerox’ medarbeidere til å engasjeres i en rekke forskjellige aktiviteter som feirer og forutser fremtiden via selskapets intranett, webchatter og sosiale medier, sier Arnaud Linquette, adm dir hos Xerox Sverige.
* Chester Carlson var en serieoppfinner som også var utdannet fysiker og advokat. Han fylte sine notatbøker med oppfinnelser av mange ulike slag, blant annet et roterende reklameskilt, en regnfrakk med avløp og en skopussemaskin. Carlsons visjon på tidspunktet for hans Astoria-eksperiment var «å gjøre kontoransatte litt mer produktive og kontorarbeid litt enklere og mindre kjedelig».

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe i Oslo. Hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh se man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: