2013 begynte tregt i Norden

PUBLISERT: 23 oktober 2013
OPPDATERT: 21 mars
IRM Første halvår 2013
IRM Første halvår 2013

Samtlige reklamemarkeder i Norden gikk tilbake i løpet av det første halvåret 2013 viser IRMs nye rapport «The Nordic Advertising Market». De samlede reklamekjøpene i nordisk media ble på 4,8 milliarder euro i første halvår 2013.

Totalt utgjorde kjøpt medieplass på det nordiske markedet drøyt 4,8 milliarder euro, hvilket innebærer en nedgang på 1,9 procent i forhold til tilsvarende periode i 2012. I lokale valutaer minket samtlige nordiske markeder i størrelse i fjor. Norge opplevde det minste tapet, kun 0,1 prosent relativt til første halvåret 2012. Tilbakegangen var størst i Finland der medieinvesteringene minket med drøyt 8 prosent. Danmark og Sverige havnet i midten med et tap på 3 respektive 3,9 prosent i perioden.

Norge er fortsatt det mest reklameintensive markedet i Norden. Reklameinvesteringer per innbygger var 260 euro i Norge i første halvår 2013. Deretter kommer Sverige med 189 euro, Danmark 177 og Finland med 130 euro per innbygger.

Rapporten er på engelsk og inneholder informasjon om annonseinvestering i Sverige, Norge, Finland og Danmark i årene 2008-2012 samt første halvåret 2012 og 2013.  Omsetning oppgis i euro samt lokal valuta. Følgende mediekategorier behandles: aviser og blader, tidsskrifter, kataloger, direkte reklame, utendørs, TV, radio, kino og internett. Publikasjonen er på 34 sider og koster 6 500 kr i IRMs onlinebutikk!

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag