Adobe Analytics kan snart spå uventet nettsalg

PUBLISERT: 28 oktober 2013
OPPDATERT: 28 oktober
Jens Bengtsson hos Adobe
Jens Bengtsson hos Adobe

Adobe presenterer nye verktøy til Adobe Analytics, som hjelper virksomheter å måle og analysere deres digitale markedsføring. En ny, såkalt Anomali-funksjon kan på bakgrunn av historiske data forutsi antall besøkende i en nettbutikk eller om internettsalget vil endre seg i uventet retning. Samtidig kan man dykke helt ned i sine data og fortløpende følge forretningens utvikling takket være oppdateringer hvert femte sekund.

– Det er et økende krav om å kunne dokumentere innsatsen til de digitale markedsføringsbudsjettene. Med Adobe Analytics tilbyr vi en av markedets mest komplekse løsninger. Den gjør det mulig å forutsi avvik i forventet webtrafikk eller -salg, se forretningsdata i et fugleperspektiv og zoome helt inn på enkelte datapunkter, sier Jens Bengtsson, Solution Expert hos Adobe i Norden.

Man kan også benytte Anomal-funksjonen via Adobe Analytics’ iOS- app for mobile enheter, eksempelvis iPads. Man kan også få tilgang til funksjonen via spesialutviklede marketing-dashboard gjennom åpne API’er, hvis man arbeider med andre løsninger innen digital markedsføring. I dag benytter Adobe Analytics-kunder 309.000 rapporter og overvåker over 58.000 dashboard daglig.

Det nye settet for programvareutvikling (SDK) gir full adgang til å analysere data som er samlet inn fra mobile apper i Adobe Analytics.

– Nå kan markedsførere dessuten tilpasse innholdet i sine apper basert på hvor kundene befinner seg. De kan også analysere kundenes atferd inne i appen, og løpende sikre den beste opplevelsen og endre arkitekturen hvis kundene f.eks. står fast, legger Jens Bengtsson til.

Funksjonen «In-app Conversion Analysis» analyserer tiden en bruker er inne i en app, og viser hva brukeren gjør i programmet. Denne funksjonen kan være nyttig for å identifisere gode app-opplevelser og vise hvor brukerne blir stående fast. I gjennomsnitt brukes 87 prosent av all tid på smarttelefoner i mobile apper, andelen er 76 prosent for nettbrett. Hvert kvartal måler Adobe mer enn 400 milliarder kjøp via apper og mobile nettsteder.

De nye funksjonene i Adobe Analytics forventes å være tilgjengelige senere dette kvartalet.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri