Bodoni Gruppen og Scanner Grafisk fusjonerer

PUBLISERT: 29 oktober 2013
OPPDATERT: 21 mars
Bjarte J. Hordnes
Bjarte J. Hordnes

 

Bodoni Gruppen i Bergen fusjonerer med Scanner Grafisk, og etablerer dermed Vestlandets desidert største miljø innen grafisk produksjon.

– Felles eierskap skaper et stort og slagkraftig grafisk miljø med nærmere 60 medarbeidere. Bedriftene utfyller hverandre både på produkt- og markedssiden. Det gir større muligheter og sterkere konkurransekraft, sier daglig leder i Bodoni, Bjarte J. Hordnes.

Det er Vestlandets to største og mest solide grafiske bedrifter som nå går sammen. Bodoni Gruppen overtar samtlige aksjer i Scanner Grafisk AS.

Scanner Grafisk er en suksessbedrift, de ansatte har gjennom mange år levert solide resultater og er svært kvalitetsbevisst. Vi gleder oss til å utvikle virksomhetene videre med svært kompetente medarbeidere og moderne produksjonsutstyr, sier Hordnes.

For hovedaksjonær av Scanner Grafisk, Media Bergen, er det viktig å spisse satsningen på digitalt innhold, samt rendyrke utviklingen av byråene. Derfor var det nå riktig å bidra til å forsterke et miljø på Vestlandet innen trykk og øvrig grafisk produksjon sier Ove Grønnevik daglig leder av Media Bergen.

– Grafisk bransje er meget konkurranseutsatt, med kvalitetsbevisste kunder. Trender og teknologisk utvikling skjer hurtig. Gjennom denne transaksjonen styrkes konkurranseevnen ytterligere, noe som bidrar til å bevare arbeidsplasser i grafisk bransje lokalt. Forente krefter er en meget god løsning for både ansatte og kunder, sier Grønnevik.

Bodoni Gruppen AS omsatte i 2012 for 76 millioner kroner. Scanner Grafisk AS omsatte i 2012 for 36 millioner kroner.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag