Bøker og media minker i ehandelen

magazines_390Det siste e-barometeret fra HUI Research, Svensk Distanshandel og Post Nord viser til en forverret økning i e-handelen. Kvartalsrapporten gjelder det tredje kvartalet i år og viser at media har gått dårligst.
Bøker & media minket med fire prosent. Dette sammenliknet med en generell økning for hele e-handelssektoren på 13 prosent. Det er en minkning sammenliknet med årets to første kvartaler da økningen lå på 18 respektive 19 prosent.
Siden e-barometeret startet med å publisere tallene for e-handel innen ulike områder i 2011 er dette første gang man noterer en negativ vekst.
HUI Research, Svensk Distanshandel og Post Nord regner med bedre tall for e-handelen under juleperioden i år. Man beregner også at e-handelen i løpet av 2013 kommer til å omsette 37,3 milliarder kroner. Det tilsvarer en salgsvekst på 18 prosent.

I Norge utgis det ikke kvartalsvise rapporter men halvårlige, publisert av Bring. Tallene fra første halvår i 2013 viser at den kraftige veksten i norsk netthandel fortsetter også i år. Bare fra januar til mai i år har netthandelen økt med nesten ni prosent, mens butikkhandelen økt med bare rett over én prosent i samme periode, opplyser Bring.
Det som kjøpes mest over nett er data, lyd- og bildeprodukter, noe som stod for rundt 30 prosent av omsetningen i netthandelen i fjor. Deretter kommer klær, sko og tilbehør med 16 prosent og helse- og velværeprodukter med ni prosent. Bøker økte med ca 8,5 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe i Oslo. Hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh se man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: