Mitsubishi er ny spiller på 3D printmarkedet

PUBLISERT: 20 januar 2014
OPPDATERT: 21 mars
LUMEX Avance – 25
LUMEX Avance – 25

Mitsubishi, som er en av Japans største bedrifter, har meddelt at de vil inn på det internasjonale 3D printmarkedet. Første skritt blir at bedriften fra og med 1. januar i år vil bevege seg inn på det nordamerikanske markedet med en hybridmaskin fra Matsuura Machinery, som skriver/freser i metall.
Matsuura Machinerys best kjente maskin er LUMEX Avance – 25, som er en lasersinterings og fresemaskin til metaller. Mitsubishi vil markedsføre LUMEX Avance – 25, og den skal kunne klare objekter helt opp til 25 x 25 x 18 cm. Prisen er omkring 90.000.000 yen (ca. 4.7 millioner Kr).
Misubishi håper at de i løpet av 2014 kan få samarbeide med ti større bedrifter på det ellers allerede konkurransepregede nordamerikanske marked med hybridmaskinen fra Matsuura Machinery. Først og fremst innenfor medisinal-, fly- og mobilindustrien.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag