Programmet klart for Digitalt tekstilprint

PUBLISERT: 20 januar 2014
OPPDATERT: 20 januar

digitex

Den 6. februar går konferansen Digitalt tekstilprint av stabelen, og nå er programmet klart. Konferansen dekker områder som forretningsmodeller, teknikker fra små til virkelig store formater samt fargehåndtering og materialer. Programmet byr også på foredragsholdere fra både det svenske marknedet og andra hjørner av nord-Europa.

– Det er artig å kunne tilby erfaringer fra andre land, sier Johan Pettersson, prosjektledar for konferansen Digitalt tekstilprint. Vi kommer blant annet til å ha et foredrag fra en av Europas mest fremstående forskere innen tekstilprint, Marc van Parys. Hans hjemmemarked i Belgia har manga likheter med det nordiske markedet.

– Digitalt trykk på tekstil har vokst seg stort i Europa og kommer stadig mer også i Norden. I takt med den tekniske utviklingen både i kvalitet og hastighet har interessen og etterspørselen økt. Prisbildet på maskinene har også blitt en helt annen enn for bare noen år siden, derfor avholder vi nå denne konferansen, sier Johan Pettersson.

– Konferansen henvender seg til alle aktører innen den grafiska bransjen. Jeg forventar meg at besøkerne skal komme hjem fra konferansen fulle med kunnskap, både om teknikker og nye applikasjonsområder, slik at de skal kunne tilpasse den i sin virksomhet allerede dagen etter, sier Johan Pettersson.

Fra Vogue til digitalt textilprint
Konferansen kommer blant annet til å berøre tekstildesign og mulighetene med digitalt trykk. Martin Bergström er en av Sveriges akkurat nå mest aktuelle kunstnere og designere. Han kommer til å fortelle om sine erfaringer med tekstilprint, og kommer til å kunne gi et innblikk i bestillerens krav og ønsker.

Teknikk og resultater for forskjellige formater
Det er stor forskjell på å trykke t-skjorter og store reklameskilter. Det kreves ulik kompetanse og fremfor alt ulike typer teknikk. På konferansen kommer tre forskjellige talere til å snakke om teknikker og erfaringer for ulike størrelser og formater.

– Ifjor ble det solgt profilreklame på klær for 5,2 milliarder kroner bare i Sverige. Det er et større tall enn hele tv-reklamedelen i Sverige i samme periode, sier Johan Pettersson. Vi kommer til å ta opp direct to garment-teknikken på konferansen.

For de virkelig store formatene kommer Andreas Skantze til å fortelle om sine erfaringer med samarbeid på Broadway, og reklamejobber med blant annet Nike.

Torbjörn Johansson fra bedriften Tobex kommer også til å fortelle om sin erfaring med digitalt tekstilprint som har brakt ham helt til Fespas Hall of Fame.

Konferansen Digitalt tekstilprint holdes på Kistamessen den 6. februar.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri