Skriv ut i 3D med Photoshop CC

PUBLISERT: 20 januar 2014
OPPDATERT: 20 januar

Fra Adobe meldes det at nye oppdateringer i Photoshop CC gir alle mulighet til å skrive ut i 3D, enten på egen 3D-skriver eller via nettbaserte 3D-utskriftstjenester. En ny perspektivfunksjon gjør det mulig å se 2D-objekter fra ulike vinkler. Også Illustrator CC, InDesign CC og Typekit har fått nye funksjoner.

Adobes mange nyheter gjør blant annet 3D-design uhyre enkelt med Photoshop CC. Med gratisoppgraderingen, som alle Creative Cloud-medlemmer kan laste ned fra og med i dag, kan man bruke Photoshop CC til å utvikle, tilpasse, forhåndsvise og skrive ut 3D-design på ens 3D-skriver. Brukerne kan også laste opp ferdig 3D-design til nettbaserte utskriftstjenester.

– Hittil har det vært en utfordring å sikre at designet man skaper med 3D-modelleringsprogramvare innehar de nødvendige opplysningene som skal til for å kunne skrive ut flotte 3D-modeller. Nå kan man bare klikke på ‘Skriv ut’ i Photoshop CC og overføre sin 3D-design fra skjermen til den fysiske verdenen, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Photoshop CC støtter de mest populære 3D-skriverne, som f.eks. MakerBot Replicator, og kan utnytte et stort utvalg av høykvalitetsmateriale fra 3D-printertjenesten Shapeways, inkludert keramikk, metaller og helfarget sandstein. I tillegg kan Photoshop-brukere nå laste opp sine 3D-modeller direkte til 3D-publiseringstjenesten Sketchfab, og innlemme modellene i sine Behance-profiler ved hjelp Sketchfabs interaktive 3D-visningsfunksjon. Behance er Adobes sosiale nettverk for kreative med over 1,2 millioner medlemmer.

Se ting i nytt perspektiv med ‘Perspective Warp’
I tillegg til de nye 3D-funksjonene, får Photoshop CC med den nye oppdateringen ‘Perspective Warp’. Dette gjør det mulig å se 2D-objekter fra ulike perspektiver. Det er også blitt enklere å samarbeide på prosjekter, siden Smart Objects eksempelvis sørger for at sluttdesignet alltid er oppdatert når det blir endret i referansefiler i andre CC-programmer.

Nyheter i Illustrator CC, InDesign CC, Muse CC og Typekit
Adobe har også gode nyheter i andre Creative Cloud-programmer, og det er totalt 20 nye funksjoner i Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC. Illustrator CC inkluderer nå bl.a. ‘Live Corners’, som vært mye etterspurt av brukerne. Videre er blyantverktøyet skrevet om fra bunnen av, og er mer presist og intuitivt.

Prosessen med å lage og håndtere hyperlenker har blitt mer strømlinjeformet i InDesign CC, som også har fått et nytt automatisk biblioteksøk som reduserer antall feil som kan oppstå ved manglende eller feil skrifttyper. Adobe Typekit fonttjeneste har også blitt oppdatert så den kan brukes i utskriftprosjekter, PDF-filer og DPS-apper med både Illustrator CC og InDesign CC. I tillegg har Muse CC fått en rekke nye funksjoner, blant annet Sosial Widgets og nye scrolle-effekter.

Les mer om Photoshop CC her: http://www.adobe.com/photoshop
og her: http://tv.adobe.com/go/21862.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1