Skriv ut i 3D med Photoshop CC

Fra Adobe meldes det at nye oppdateringer i Photoshop CC gir alle mulighet til å skrive ut i 3D, enten på egen 3D-skriver eller via nettbaserte 3D-utskriftstjenester. En ny perspektivfunksjon gjør det mulig å se 2D-objekter fra ulike vinkler. Også Illustrator CC, InDesign CC og Typekit har fått nye funksjoner.

Adobes mange nyheter gjør blant annet 3D-design uhyre enkelt med Photoshop CC. Med gratisoppgraderingen, som alle Creative Cloud-medlemmer kan laste ned fra og med i dag, kan man bruke Photoshop CC til å utvikle, tilpasse, forhåndsvise og skrive ut 3D-design på ens 3D-skriver. Brukerne kan også laste opp ferdig 3D-design til nettbaserte utskriftstjenester.

– Hittil har det vært en utfordring å sikre at designet man skaper med 3D-modelleringsprogramvare innehar de nødvendige opplysningene som skal til for å kunne skrive ut flotte 3D-modeller. Nå kan man bare klikke på ‘Skriv ut’ i Photoshop CC og overføre sin 3D-design fra skjermen til den fysiske verdenen, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Photoshop CC støtter de mest populære 3D-skriverne, som f.eks. MakerBot Replicator, og kan utnytte et stort utvalg av høykvalitetsmateriale fra 3D-printertjenesten Shapeways, inkludert keramikk, metaller og helfarget sandstein. I tillegg kan Photoshop-brukere nå laste opp sine 3D-modeller direkte til 3D-publiseringstjenesten Sketchfab, og innlemme modellene i sine Behance-profiler ved hjelp Sketchfabs interaktive 3D-visningsfunksjon. Behance er Adobes sosiale nettverk for kreative med over 1,2 millioner medlemmer.

Se ting i nytt perspektiv med ‘Perspective Warp’
I tillegg til de nye 3D-funksjonene, får Photoshop CC med den nye oppdateringen ‘Perspective Warp’. Dette gjør det mulig å se 2D-objekter fra ulike perspektiver. Det er også blitt enklere å samarbeide på prosjekter, siden Smart Objects eksempelvis sørger for at sluttdesignet alltid er oppdatert når det blir endret i referansefiler i andre CC-programmer.

Nyheter i Illustrator CC, InDesign CC, Muse CC og Typekit
Adobe har også gode nyheter i andre Creative Cloud-programmer, og det er totalt 20 nye funksjoner i Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC. Illustrator CC inkluderer nå bl.a. ‘Live Corners’, som vært mye etterspurt av brukerne. Videre er blyantverktøyet skrevet om fra bunnen av, og er mer presist og intuitivt.

Prosessen med å lage og håndtere hyperlenker har blitt mer strømlinjeformet i InDesign CC, som også har fått et nytt automatisk biblioteksøk som reduserer antall feil som kan oppstå ved manglende eller feil skrifttyper. Adobe Typekit fonttjeneste har også blitt oppdatert så den kan brukes i utskriftprosjekter, PDF-filer og DPS-apper med både Illustrator CC og InDesign CC. I tillegg har Muse CC fått en rekke nye funksjoner, blant annet Sosial Widgets og nye scrolle-effekter.

Les mer om Photoshop CC her: http://www.adobe.com/photoshop
og her: http://tv.adobe.com/go/21862.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: