Den ultimate bokopplevelsen

PUBLISERT: 3 februar 2014
OPPDATERT: 3 februar

web_sensory_fiction

Sensory Fiction er et nytt forskningsprosjekt fra MIT i Boston, USA, som har til hensikt å skape en større bokopplevelse for leserne.

Løsningen består av en bok som er koplet opp mot et antall sensorer og fysiske stimuli som lyd, lys, varme og trykk. For at leseren skal ta del av disse stimuli må han eller hun feste remmer på kroppen. Når leseren leser visse deler av boken trigges forskjellige aktiviteter på ulike deler av kroppen. Det kan f.eks. handle om forskjellige følelsestilstander hos leseren som uttrykkes gjennom forhøyet temperatur, økt hjertepuls (ikke hos leseren, men i vibrasjoner) eller trykk mot leserens kropp.

Forsøksboken heter «The Girl Who Was Plugged In» og er skrevet av James Tiptree. Forskerteamet valgte akkurat denne boken ettersom bokens hovedperson gjennomgår en rekke forskjellige sinnstilstander som forelskelse, sorg, frihet og fangenskap.

Sensory Fiction har støtte for lyd, lys, vibrasjoner og trykkraft. Opp til 150 LED-lamper på bokomslaget kan programmeres for å skape forskjellige typer stemninger.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo