Den ultimate bokopplevelsen

web_sensory_fiction

Sensory Fiction er et nytt forskningsprosjekt fra MIT i Boston, USA, som har til hensikt å skape en større bokopplevelse for leserne.

Løsningen består av en bok som er koplet opp mot et antall sensorer og fysiske stimuli som lyd, lys, varme og trykk. For at leseren skal ta del av disse stimuli må han eller hun feste remmer på kroppen. Når leseren leser visse deler av boken trigges forskjellige aktiviteter på ulike deler av kroppen. Det kan f.eks. handle om forskjellige følelsestilstander hos leseren som uttrykkes gjennom forhøyet temperatur, økt hjertepuls (ikke hos leseren, men i vibrasjoner) eller trykk mot leserens kropp.

Forsøksboken heter «The Girl Who Was Plugged In» og er skrevet av James Tiptree. Forskerteamet valgte akkurat denne boken ettersom bokens hovedperson gjennomgår en rekke forskjellige sinnstilstander som forelskelse, sorg, frihet og fangenskap.

Sensory Fiction har støtte for lyd, lys, vibrasjoner og trykkraft. Opp til 150 LED-lamper på bokomslaget kan programmeres for å skape forskjellige typer stemninger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: