Memjet etikettprinter på Bornholm

PUBLISERT: 3 februar 2014
OPPDATERT: 3 februar

rapidlehnsgaard-lille

Den grafiske bedriften Niveau2, som eies av Bornholms Tidende i Rønne, produserer digitalt fra idé til ferdig trykk. I høst fikk de som de første i verden installert en Memjet-basert etikettprinter fra det australske firma Rapid.
Maskinen er levert i en konstellasjon sammen med en fremføringsenhet og en enhet som fjerner det overflødige materialet fra den selvklebende papirrullen som det trykkes på, slik man kjenner fra andre etikettprintere. Det er en rull-til-rull-maskin med et blekkhode som leverer over 700 mio. dråper per sekund.
– Vi har stor tro på at denne typen maskin har et fantastisk potentiale akkurat her på Bornholm, med våre mange store og små matvarebedrifter. Vi vil kunne levere alt fra noen få hundre etiketter til flere hundre tusen, og våre kunder kan få et mer direkte samarbeide i forbindelse med grafisk utarbeidelse, og produksjon av deres etiketter, sier Niveau2 sin avdelingsleder Mads Dellgren.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676