Ny Granit trimmer fra Muller Martini

PUBLISERT: 3 februar 2014
OPPDATERT: 3 februar

PI-1813-Granit1_390

Muller Martini lanserer i disse dager en ny Granit treknivs trimmer med SmartPress teknologi, noe som skal gi en konsistent førsteklasses kvalitet. Utstyret er helautomatisk og kan benyttes både til softcover og innbundne bøker.

Granit-trimmeren benytter en patentert SmartPress teknologi, som har vist sin verdi med konsekvent presisjon og kvalitetsutførelse. Teknikken gjør at all luft mellom arkene fjernes, selv om produktet er stort, noe som gjør at sluttproduktet er trimmet til perfeksjon. Den sikrer en myk og kontrollert trykkeprosedyre og teknologien tilpasser seg hvert enkelt produkts egenart i prosessen, hva angår variabler som tykkelse.

Muller Martini sier videre at treknivstrimmeren sikrer kostnadseffektiv produksjon i en rekke applikasjoner. Granit kan benytte seg av sømløs automatisering i produksjonslinjer som f.eks. Pantera og Alegro A6. Operatøren kan utføre finjustering direkte på sentralskjermen under produksjonen. Trimmerkassetten og trykkputen ken dessuten skiftes ut med noen få steg, noe som forkorter tidsbruken mellom jobbene. Hele operasjonen med å skifte ut delene skal gå unna på bare tre minutter, noe som bedrer effektiviteten og er spesielt bra for relativt små opplag.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1