Vi shopper stadig mer med mobilen

PUBLISERT: 3 februar 2014
OPPDATERT: 3 februar

Mobilen står for en stadig større del av internettsurfingen og den viktigste funksjonen er å holde seg oppdatert, men også å shoppe – noe som halparten av mobilbrukerne har gjort. Det viser mobilannonsørselskapet Widespace sin nye undersøkelse.

Både tradisjonelle og nye medieselskaper legger nå sin aller største vekt på å utvikle innhold for mobiler og nettbrett. Det er en korrekt strategi ettersom forlyttingen fra PCer til mobile enheter går raskt.

I Widespace sitt studie svarer nesten to av tre personer at de benytter mobilen mest når de surfer på nettet. Datamaskinen benyttes av knapt 30 prosent, mens nettbrett foretrekkes av 8 prosent.

– Vårt studium viser tydelig hvor raskt trafikken går vekk fra datamaskiner og over til mobiltelefoner. Som markedsførere får det store konsekvenser ettersom mobilen i mange tilfeller bør være motoren i en kampanje i stedet for et tillegg som den er for mange i dag, sier Toni Kaski, nordisk salgsdirektør på Widespace.

Det viktigste behovet som mobilen fyller er at brukeren skal holde seg oppdatert. Dette oppgis av nesten annenhver person som årsaken til å surfe med mobilen. Mer enn hver femte ser det først og fremst som et tidsfordriv og nesten like mange benytter mobilen fordi de ikke orker å slå på datamaskinen. Mobilen vokser også som plattform for e-handel. Mer enn annenhver bruker har shoppet med mobilen og da er kjøp av apper ikke regnet med.

Behovet av å holde seg oppdatert tilfredsstilles både gjennom sosiale medier og nyheter. De står for knapt 30 prosent hver når det gjelder hvilket innhold som brukerne konsumerer mest. På tredje plass kommer sport og trening fulgt av spill og musikk.

Undersøkelsen viser også at nesten halvparten legger ned mellom 1 til 2 timer daglig på å benytte sin telefon for nettsurfing. Tiden som mobilen benyttes for å ringe og sende sms er ikke medregnet. Hver fjerde person bruker sin telefon mellom 3 og 4 timer daglig og knapt 20 prosent benytter den i mindre enn en time daglig.

Undersøkelsen er gjennomført i Sverige med et tilfeldig utvalg på 300 brukere av Widespace sitt nettverk, som i alt inneholder 3,5 millioner svenske brukere per uke.

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri