Grafisk klar for skybasering

PUBLISERT: 12 februar 2014
OPPDATERT: 21 mars

cloud_web

Den grafiske bransjen er klar for skybaserte løsninger, konkluderes det med i en ny undersøkelse.

En ny undersøkelse fran det amerikanske analysefirmaet Infotrends fokuserer på den økende anvendelsen av skybaserte løsninger i den grafiske bransjen. Resultatet viser at det idag finnes gode løsninger for bransjen.

– Trykkeriene kan idag legge over funksjoner og data i nettskyen, sier Kaspar Roos, Infotrends.
– Vi tror at skyen kommer til å påvirke fremtidens arbeidsflyt fundamentalt og skaper nye muligheter for bransjen. For eksempel i forbindelse med automatisering, integrasjon og implementeringstider. Studien viser at trykkeriene vil ha løsninger som kan bidra til inntjeningen på mindre digitale jobber og crossmedia-tjenester.

Undersøkelsen er delt opp i tre. Den første gir anbefalinger for IT-infrastruktur og mulighetene med ulika skyløsninger. Den andre delen fokuserer på produksjonen og viser blant annet at det er behov for frontendløsninger ut mot kundene, såvel som MIS- og arbeidsflyt for produksjonshåndtering på trykkeriene. Den tredje delen er en vurdering av de viktigste leverandørene innen skyløsninger og deres strategier.

Her er Infotrends presentasjon av rapporten

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324