Agderposten tar i bruk EasySert

Hos Agderposten anser de EasySert som det best egnede konseptet for avistrykkerier i deres segment.

Hos Agderposten anser de EasySert som det best egnede konseptet for avistrykkerier i deres segment.

Etter å ha tatt i bruk en Goss Magnum 4 trykkpresse havnet Agderposten Trykk AS i Arendal inn i et dilemma der ferdiggjøringsprosessen ble en ny flaskehals. Etter igangsetting av den nye trykkpressen med høyere utskriftshastighet klarte ikke ferdiggjøringsenhetene å holde tritt med tempoet når det gjaldt å legge inn innstikk i avisene.
Sveitsiske Ferag fikk jobben med å utrede og komme med en løsning. Forarbeid på prosjektet viste at hvis man bare byttet ut en del av ferdiggjøringen, ville det være en blindvei – ettersom foreldet utstyr og utdatert teknologi på de resterende komponentene stadig ville føre til begrenset ytelse. Den samlede effektiviteten var en god grunn for å erstatte postrommet med et helt nytt system.
Valget falt på en EasySert maskin med flerdisksperiferi for innstikk; RollStream samleteknologi med to JetFeeder hoppers for plastinnpakking, to Multistack stablere og et PKT platekjede evakueringssystem. Teknisk sett var EasySert en favoritt. Ledelsen i Agderposten ble spesielt imponert av muligheten for transport av avisproduktene uten overføringspunkter, og også at systemet kunne behandle produkter med få sider.
JetFeeder hoppers på RollStream precollecting linjen ble valgt nettopp fordi at disse maskinene ville ha en direkte innvirkning på produktiviteten i systemet som helhet. Disse ble derfor valgt som viktige komponenter, og på grunn av deres stabilitet under produksjonen – spesielt med vanskelige innstikksprodukter.

Se en video om EasySert (YouTube-lenke)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *