Print med vann i stedet for blekk?

PUBLISERT: 17 februar 2014
OPPDATERT: 17 februar

waterjetweb

En gruppe kinesiske forskere har utviklet en inkjetbasert printer, som printer med vann i stedet for blekk. Fordi papiret er forbehandlet skapes en kjemisk reaksjon, slik at vannet får farge. Men dette er ikke varig – etter et døgn forsvinner utskriften.
Tanken bak teknologien er å undersøke hvor mange ganger man kan gjenbruke papirark igjen og igjen. Inntil videre har teamet vært i stand til å gjenbruke arkene “dusinvis” av ganger. Produktet er tenkt brukt internt på kontorer.

Klart som blekk?
– Flere internasjonale undersøkelser viser at omtrent 40 % av alle kontorutskrifter kastes etter lesning, sier Sean Xiao-An Zhang, kjemiprofessor ved Lilin Universitetet i Kina og en av deltakerne i forskningsgruppen.
Det er som i en spionfilm: Papiret som benyttes er forbehandlet med et usynlig blekk som blir synlig ved kontakt med vann. Trykket holder ca. 22 timer i temperaturer under 35 grader celcius – da vannet i varmere miljøer fordamper fra papiret. Trykket forsvinner raskere og raskere jo høyere temperaturen i rommet er.

Referanse

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676