Print med vann i stedet for blekk?

waterjetweb

En gruppe kinesiske forskere har utviklet en inkjetbasert printer, som printer med vann i stedet for blekk. Fordi papiret er forbehandlet skapes en kjemisk reaksjon, slik at vannet får farge. Men dette er ikke varig – etter et døgn forsvinner utskriften.
Tanken bak teknologien er å undersøke hvor mange ganger man kan gjenbruke papirark igjen og igjen. Inntil videre har teamet vært i stand til å gjenbruke arkene “dusinvis” av ganger. Produktet er tenkt brukt internt på kontorer.

Klart som blekk?
– Flere internasjonale undersøkelser viser at omtrent 40 % av alle kontorutskrifter kastes etter lesning, sier Sean Xiao-An Zhang, kjemiprofessor ved Lilin Universitetet i Kina og en av deltakerne i forskningsgruppen.
Det er som i en spionfilm: Papiret som benyttes er forbehandlet med et usynlig blekk som blir synlig ved kontakt med vann. Trykket holder ca. 22 timer i temperaturer under 35 grader celcius – da vannet i varmere miljøer fordamper fra papiret. Trykket forsvinner raskere og raskere jo høyere temperaturen i rommet er.

Referanse

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *