Print med vann i stedet for blekk?

waterjetweb

En gruppe kinesiske forskere har utviklet en inkjetbasert printer, som printer med vann i stedet for blekk. Fordi papiret er forbehandlet skapes en kjemisk reaksjon, slik at vannet får farge. Men dette er ikke varig – etter et døgn forsvinner utskriften.
Tanken bak teknologien er å undersøke hvor mange ganger man kan gjenbruke papirark igjen og igjen. Inntil videre har teamet vært i stand til å gjenbruke arkene “dusinvis” av ganger. Produktet er tenkt brukt internt på kontorer.

Klart som blekk?
– Flere internasjonale undersøkelser viser at omtrent 40 % av alle kontorutskrifter kastes etter lesning, sier Sean Xiao-An Zhang, kjemiprofessor ved Lilin Universitetet i Kina og en av deltakerne i forskningsgruppen.
Det er som i en spionfilm: Papiret som benyttes er forbehandlet med et usynlig blekk som blir synlig ved kontakt med vann. Trykket holder ca. 22 timer i temperaturer under 35 grader celcius – da vannet i varmere miljøer fordamper fra papiret. Trykket forsvinner raskere og raskere jo høyere temperaturen i rommet er.

Referanse

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: