3D-print er spådd en årlig global vekst på 17 %

forecast_positive_web
En ny undersøkelse fra Transparency Market Research viser at det globale markedet for 3D-print var verdt 2,2 milliarder dollar i 2012. Dette tallet forventes å ha steget til 7,2 milliarder dollar i 2019 – en årlig vekst på 16,8 %.
Det største markedet i 2012 var Nordamerika, hvilket kan forklares med et høyt implementeringsnivå over forskjellige sektorer som detaljprodukter, elektronikk og bilindustri.
Ifølge undersøkelsen drives markedsutviklingen primært av et stigende antall applikasjoner som kan 3D-printes og dessuten av fallende priser på 3D-printere til private forbrukere.
Blant hindringerne er problemene med å produsere store deler på kort tid.
Nordamerikas dominerende posisjon på markedet følges av Europa, hvor flere av de europeiske aktører i land som Frankrike, Tyskland, Italia og Sverige har hatt stabil vekst i de seneste år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: