3D-print er spådd en årlig global vekst på 17 %

PUBLISERT: 24 februar 2014
OPPDATERT: 24 februar

forecast_positive_web
En ny undersøkelse fra Transparency Market Research viser at det globale markedet for 3D-print var verdt 2,2 milliarder dollar i 2012. Dette tallet forventes å ha steget til 7,2 milliarder dollar i 2019 – en årlig vekst på 16,8 %.
Det største markedet i 2012 var Nordamerika, hvilket kan forklares med et høyt implementeringsnivå over forskjellige sektorer som detaljprodukter, elektronikk og bilindustri.
Ifølge undersøkelsen drives markedsutviklingen primært av et stigende antall applikasjoner som kan 3D-printes og dessuten av fallende priser på 3D-printere til private forbrukere.
Blant hindringerne er problemene med å produsere store deler på kort tid.
Nordamerikas dominerende posisjon på markedet følges av Europa, hvor flere av de europeiske aktører i land som Frankrike, Tyskland, Italia og Sverige har hatt stabil vekst i de seneste år.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie