Oldtidsskrifter brakt til live med Augmented Reality

AR_ancient_web

Universitetet i Manchester har utviklet et prosjekt som lar offentligteten få lov til å se noen av de eldste trykk i verden. De benytter «augmented reality» for å bevare og beskytte de verdifulle fortidslevningene.
Det er ikke enkelt å bevare gjenstander som er mange tusen år gamle. Det er behov for et helt spesielt miljø hvor temperatur, fuktighet og lys nøye reguleres. De eldste trykkene er oppbevart adskilt fra bibliotekhyllene i avstengte rom, som offentligheten ikke har tilgang til. Prosjektet fra Manchester skal sikre en større tilgjengelighet til de gamle tekstene. Det skjer gjennom digitaliserte kopier og beskrivelser i kombinasjon med augmented reality.
Dermed kan man titte gjennom de første ti utgavene av Dantes Guddommelige komedie, trykt mellom 1472 og 1555, eller de eldste deler av Johannesevangeliet i Det Nye Testamente.
Appen, som er kompatibel med både smartphones og tablets er i stand til å visualisere deler av tekstene og byr på mer informasjon som bilder, oversettelser og informasjon om funnet av de gamle bøkene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZVH96XicZaU[/youtube]

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *