Toshiba med utviskbar løsning

PUBLISERT: 17 mars 2014
OPPDATERT: 17 mars
Printer og "viskemaskin"
Printer og «viskemaskin»

En «utviskbar» printer er nå i salg, den skriver ut sider som senere kan viskes ut for ny utskrift.

Den japanske produsenten Toshiba promoterer nå sin multifunksjonsprinter, skanner og kopimaskin som en løsning for firmaer som ikke helt vil ta steget til det papirløse kontor.

Printeren produserer sider med et varmesensitivt blått blekk som kan viskes ut. Men hvis noen har gjort notater på papiret med vanlig penn, vil dette fortsatt være synlig. Derfor har Toshiba også utviklet en penn med samme type blekk som printeren bruker, som man kan gjøre notatene med.

Multifunksjonsprinteren e-Studio306LP er kombinert med en annen maskin som tar seg av viskeprosessen – det blå blekket blir gjennomsiktig med varmebehandling i denne.

Toshiba sier at pipiret typisk kan gjenbrukes opp til fem ganger før det er for dårlig til å benyttes til utskrifter igjen. Imidlertid har de i testmiljøet greid å gjenbruke papir opp til tyve ganger. En permanent prikk printes for hver gang papiret går gjennom maskinen, slik at kontorpersonalet kan holde tellingen.

Til tross for at man benytter varme for å blanke ut sidene mener Toshiba at miljøet alt i alt vinner på denne løsningen, da ett tonn papir betyr ett tonn karbondioksydutslipp.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676