Spar penger med Garamond

PUBLISERT: 31 mars 2014
OPPDATERT: 31 mars

200px-ClaudeGaramond

14-åringen Suvir Mirchandani fikk mange flere fotokopier i hånden, når han begynte på sin nye amerikanske skole. Da begynte Suvir, som opprinnelig kommer fra India, å fundere på hvordan man kunne spare på utskriftene. Han regnet på det, og kom frem til at man samlet for alle USAs utdanningsinstitusjoner og myndigheter kan spare tilsvarende to og en halv milliard kroner årlig på å gå over fra skrifttypen Times New Roman til Garamond på utskriftene. Garamond er kjent for sin tynne strek.

– Bare i administrasjonen i Washington kan man spare 136 millioner dollar, sier den driftige unge mannen, som konstaterar at mye tankevirksomhet legges ned på gjenvinning av papir men ikke på kostnaden for toner og blekk.

Suvir Mirchandani har gjort en del eksperimenter med Times New Roman, Century Gothic, Comic Sans og Garamond. Deretter har han benyttet seg av programvaren APFill Ink for å regne ut hva som går med av tonere. Resultatet har han deretter publisert i Journal of Emerging Investigators, som er et magasin for unge oppfinnere.

– Bara på min egen skole har vi fått en årlig besparing på 21 000 dollar (125 000 kroner) ved å byttet til en font som krever 24 prosent mindre toner, avslutter Suvir Mirchandani.

Klikk på Suvirs testtekster nedenfor, så åpnes de stort i eget vindu.

Mirchandani-2014-Fig-2

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Årets Pantonefarge

"En koselig ferskentone som ligger mellom rosa og oransje", årets Pantone-farge 2024 er Peach Fuzz. Den beskrives som varm og myk med en vintage følelse samtidig som den har en moderne stemning. For 25. gang er Årets Pantone-farge kåret og denne gangen er det en fløyelsmyk ferskentone.
Pantone-2024-3-1024x683

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik