Spar penger med Garamond

PUBLISERT: 31 mars 2014
OPPDATERT: 31 mars

200px-ClaudeGaramond

14-åringen Suvir Mirchandani fikk mange flere fotokopier i hånden, når han begynte på sin nye amerikanske skole. Da begynte Suvir, som opprinnelig kommer fra India, å fundere på hvordan man kunne spare på utskriftene. Han regnet på det, og kom frem til at man samlet for alle USAs utdanningsinstitusjoner og myndigheter kan spare tilsvarende to og en halv milliard kroner årlig på å gå over fra skrifttypen Times New Roman til Garamond på utskriftene. Garamond er kjent for sin tynne strek.

– Bare i administrasjonen i Washington kan man spare 136 millioner dollar, sier den driftige unge mannen, som konstaterar at mye tankevirksomhet legges ned på gjenvinning av papir men ikke på kostnaden for toner og blekk.

Suvir Mirchandani har gjort en del eksperimenter med Times New Roman, Century Gothic, Comic Sans og Garamond. Deretter har han benyttet seg av programvaren APFill Ink for å regne ut hva som går med av tonere. Resultatet har han deretter publisert i Journal of Emerging Investigators, som er et magasin for unge oppfinnere.

– Bara på min egen skole har vi fått en årlig besparing på 21 000 dollar (125 000 kroner) ved å byttet til en font som krever 24 prosent mindre toner, avslutter Suvir Mirchandani.

Klikk på Suvirs testtekster nedenfor, så åpnes de stort i eget vindu.

Mirchandani-2014-Fig-2

Les videre

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1