Spar penger med Garamond

200px-ClaudeGaramond

14-åringen Suvir Mirchandani fikk mange flere fotokopier i hånden, når han begynte på sin nye amerikanske skole. Da begynte Suvir, som opprinnelig kommer fra India, å fundere på hvordan man kunne spare på utskriftene. Han regnet på det, og kom frem til at man samlet for alle USAs utdanningsinstitusjoner og myndigheter kan spare tilsvarende to og en halv milliard kroner årlig på å gå over fra skrifttypen Times New Roman til Garamond på utskriftene. Garamond er kjent for sin tynne strek.

– Bare i administrasjonen i Washington kan man spare 136 millioner dollar, sier den driftige unge mannen, som konstaterar at mye tankevirksomhet legges ned på gjenvinning av papir men ikke på kostnaden for toner og blekk.

Suvir Mirchandani har gjort en del eksperimenter med Times New Roman, Century Gothic, Comic Sans og Garamond. Deretter har han benyttet seg av programvaren APFill Ink for å regne ut hva som går med av tonere. Resultatet har han deretter publisert i Journal of Emerging Investigators, som er et magasin for unge oppfinnere.

– Bara på min egen skole har vi fått en årlig besparing på 21 000 dollar (125 000 kroner) ved å byttet til en font som krever 24 prosent mindre toner, avslutter Suvir Mirchandani.

Klikk på Suvirs testtekster nedenfor, så åpnes de stort i eget vindu.

Mirchandani-2014-Fig-2

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: