Digital renessanse

PUBLISERT: 2 april 2014
OPPDATERT: 21 mars
Guy Gecht (tv) og Benny Landa.
Guy Gecht (tv) og Benny Landa.

Ipex 2014: Frank Romano, professor emeritus på Rochester Institute of Technology stilte et interessant spørsmål til panelet på Ipex World Print Summit, som ble avholdt under Ipex-messen i London.
Spørsmålet lød: ”Er trykk dømt ut, eller er det på vet til en digital renessanse?”, og det fikk majoriteten av panelet til å erklære seg enige om et felles svar.
Deltakerne mente seg å kunne se flere tegn på at trykk nå ekspanderer inn i nye og innovative områder som variable anvendelser eller industrielle produkter. CEO hos EFI, Guy Gecht og Benny Landa, mannen bak Indigo, var de ivrigste forfektere for den digitale utviklingen.
– Anvendelsen av digital teknologi til trykte applikasjoner som f.eks. til direct mail er stigende, sa Guy Gecht. Intet annet medium får samme oppmerksomhet, og de digitale teknologier betyr at bransjen kan tillegge deres tjenester mere verdi.
– I motsetning til mange produkter i forlagsbransjen kan de fleste anvendelser innenfor kommersielt trykk og emballasje ikke erstattes av digitale kanaler, tilføyde Benny Landa.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag