Amedia må kutte mer

PUBLISERT: 8 april 2014
OPPDATERT: 8 april

Amedia må kutte en halv milliard kroner, melder Aftenposten. Ledere for bedriftene i Amedia-konsernet fikk mot slutten av forrige uke i oppdrag å reise tilbake til sine mediehus med dårlige nyheter.

Amedia er navnet på det sammenslåtte selskapet etter at A-pressen kjøpte Edda Media fra britiske Mecom i 2012. Daglig når Amedias over 70 aviser, nettaviser og andre publikasjoner mer enn 2,5 millioner nordmenn.

Konsernet, som etter oppkjøpet av Edda media ble landets største utgiver av lokale medier, ser seg nødt til å kutte 500 millioner kroner, ifølge konserntillitsvalgt Eva Stenbro.
– Dette skal fordeles på aviser, trykkerier og alle andre virksomheter Amedia driver, sier Stenbro til Aftenposten. det skal holdes allmøter i alle de rammede bedriftene i starten av denne uken. Amedia består blant annet av 79 mediehus, for det meste lokalaviser.

– Vi er opptatt av at vi skal skjerme kjernebedriften, at vi beholder kraften i produktet vårt og holder på arbeidskraften, sier Negård, som legger til at det vil være naivt å tro at man kommer utenom nedbemanning med slike summer.

Amedia-sjef Are Stokstad
Amedia-sjef Are Stokstad

Amedia har allerede gjennomført store kutt de foregående årene, fra finanskrisen i 2008-2009 til synergiuttaket etter oppkjøpet av Edda media.

Til Kampanje sier Amedia-sjef Are Stokstad at han tror mediekonsernets mange lokalaviser vil være i stand til å opprettholde redaksjonell slagkraft etter den kommende kuttrunden.

– Vi har god erfaring med å verne kjernevirksomheten gjennom kostnadsrundene vi har vært gjennom tidligere. og vi har ambisjon om å greie det nå også. Amedia har et stort antall aviser og nå skal vi se på hvordan vi kan gjennomføre kuttene uten å redusere slagkraften, sier Stokstad.

Han mener det ikke er noen vei utenom kutt.

– Kostnadskutt hører mediebransjen til. Det ligger fortsatt besparelser innenfor trykk og distribusjon, sier Stokstad til Kampanje.

Lenker:
Amedia
Aftenposten
Kampanje

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri