Agfa viser MGI

PUBLISERT: 14 april 2014
OPPDATERT: 21 mars
Michael Brännback fra Agfa viser Apogee arbeidsflyt og webshop for Henrik Stackling og Therese Stackling fra Mjölby Tryckeri, som har kommet til Agfas åpent hus for å se på Meteor DP8700 XL, som er flaggskipsmodellen hos MGI.
Michael Brännback fra Agfa viser Apogee arbeidsflyt og webshop for Henrik Stackling og Therese Stackling fra Mjölby Tryckeri, som har kommet til Agfas åpent hus for å se på Meteor DP8700 XL, som er flaggskipsmodellen hos MGI.

Etter at Agfa tok over MGI-agenturet har de vært opptatte med kursing og å få maskiner til sitt showroom i Stockholm. Dette er nå klart og den 10 april holdt de åpent hus.
MGI er et fransk firma som bygger digitale trykkpresser. I deres flaggskip, DP8700 XL for plast, konvolutter og papir kan de kjøre fra 60 og helt opp til 350 gram. Dessuten kan de kjøre 1,2 meter lange papirformater, slik at de eksempelvis kan benyttes for å lage alterfals av liggende A4.
DP 8700 XL er en tonerbasert maskin, basert på Konica Minoltas nye Bizhub 6170, men med papirmating og fargestyring utviklet av MGI.
MGI har også en annen serie maskiner, basert på inkjet. De benyttes for å legge partiell lakk på arkene.
– Det unike hos oss er at vi kan gå fra 3 til 100 my tykkelse på vårt lager, forteller Victor Abergel, som er adm dir hos MGI og på besøk i Sverige i forbindelse med at Agfa har åpent hus.

Björn Allskog fra Agfa og Victor Abergel, MGIs adm dir.
Björn Allskog fra Agfa og Victor Abergel, MGIs adm dir.

I Norge er det Coloro AS som distribuerer MGIs maskiner.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324