Ny generasjon lateksprintere fra HP

PUBLISERT: 5 mai 2014
OPPDATERT: 5 mai
En række HP Executives. Fra venstre Joan Pérez Pericot, Ronen Zioni, X, Xavier Garcia, Nils Miller og Esther Sala.
En rekke HP Executives. Fra venstre Joan Pérez Pericot, Ronen Zioni, X, Xavier Garcia, Nils Miller og Esther Sala.

HP har nettopp annonsert en ny serie av lateksprintere. HP Latex 300-serien markerer teknologiens tredje generasjon, som medfører en rekke teknologiske forbedringer i de tre nye maskinene 310, 330 og 360.
Små og mellomstore trykkerier har lenge brukt eco-solvent til utendørs anvendelse, hvilket forlenger tidsforbruk brukt per oppgave og begrenser applikasjonenes fleksibilitet.
– Med den tredje generasjonen av HPs vannbasertd lateksteknologi kan low-volume kunder effektivt produsere holdbart print til både inne og ute, sa Stephen Nigro, senior visepresident, Graphic and Business solutions.

HPs lateksteknologi ble introdusert i 2008 og det er i dag en etablert teknologi med over 19.000 enheter solgt på verdensplan. Med 300-serien vil HP adressere trykkerier med mindre storformatproduksjoner.

Modellene
Den minste modellen er HP latex 310, en 54 tommers maskin. Den 64 tommer brede storebroren Latex 330 kan håndtere tyngre ruller og printe med en hastighet opp til 50 kvadratmeter i timen. Til litt større volumer lanserer HP latex 360 med samme bredde som 330, men med nesten dobbelt hastighet, 91 kvadratmeter i timen. Felles for maskinene er tredje generasjon av lateksblekket ved navn HP 831 med en høyere slitestyrke, noe som ifølge HP betyr at man kan benytte lateksprints utendørs – 3 år ulaminert og 5 år laminert.

HP har arbeidet med curingsystemet, og meddeler at de nå kan herde lateksfargen ved lavere temperaturer enn tidligere, hvilket også betyr at medieutvalget vokser.

Operatøren demonstrerer hvordan blækopsamlingsmodulet kan sættes i, så der kan printes på tekstil og porøse materialer i HP latex 360.
Operatøren demonstrerer hvordan blekkoppsamlingsmodulen kan settes i, slik at det kan printes på tekstil og porøse materialer i HP latex 360.

Optimizer
I de nye printerne har HP tilføyet en syvende ”fargekanal”, som inneholder en transparent primer som de har døpt «optimizer». Det er en polymer som påføres papiret umiddelbart før print. I polymeren er en elektrisk ladning som tiltrekker fargedråpene og dermed motvirker at fargene flyter sammen. Med optimizer kan maskinene derfor printe omtrent dobbelt så raskt som tidligere.

Print på tekstil
I 360 modellen er det lagt til en blekkoppsamlingsmodul som kan brukes i forbindelse med print på tekstil og andre porøse materialer. Modulen kan settes i av operatøren på under et minut, og sikrer at maskinen ikke tilgrises, ved print på materialer, hvor det er risiko for at fargene sprøyter gjennom substratet.

Inline spektrofotometer og brukervennlig fargestyring
På 360 har HP integrert et inline i1 spektrofotometer, som gjør det mulig å kontrollere printet og gjør dessuten operatøren i stand til å generere profesjonelle fargeprofiler ganske uten kunnskaper om fargeteori og digital fargestyring. For å gjøre lateksmaskinene lette å anvende kommer maskinene med et omfattende mediebibliotek med tilhørende innlagte profiler. Biblioteket gir dessuten online adgang til en større samling profiler, som kan hentes av operatøren.

Ny Scitex-printer
Under lanseringen av latex 300, presenterte HP dessuten HP Designjet Z6600 og Z6800. De nye maskinene er 50 % raskere enn tidligere og designet for å levere innendørs produkter i høy kvalitet. Designjet Z6600 printer til storformatproduksjon ifølge HP med et blekkforbruk som ligger 30 % under tidligere lanseringer i serien. HPZ6800 har samme størrelse, men er målrettet fotomarkedet. Derfor har HP utstyrt maskinen med en rød blekkanal for å utvide fargerommet.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1