Etterlengtet gevinst for offsetleverandør

PUBLISERT: 12 mai 2014
OPPDATERT: 12 mai
Gerold Linzbach, Heidelbergs administrerende direktør.
Gerold Linzbach, Heidelbergs administrerende direktør.

Heidelberg slipper nå foreløpige tall for det oppstykkede regnskapsåret 2013/2014. Ifølge firmaet gjør man en beskjeden gevinst på 4 millioner euro og et salg på 2,4 milliarder euro, ned 11 prosent sammenliknet med forrige års salgstall.

– Heidelberg gjør nå igjen en nettogevinst, hvilket var vår høyeste prioritet, sier selskapets administrerende direktør Gerold Linzbach. Tross et svakere salg har vi forbedret selskapets lønnsomhet betydelig.

Det er førsta gang siden 2007/2008 at Heidelberg kan vise svarte tall. Siden da har man rapportert et totalt nettotap på 946,1 millioner euro.

– Den store resultatforbedringen etter skatt viser at vi har hatt suksess med vår strategiske omposisjonering, selv om forutsetningene ikke har vært de beste, sier Gerold Linzbach.

Kasseflyten på rundt 20 millioner euro forventes å minske nettogjelden til rundt 240 millioner euro (261).

Den endelige versjonen av selskapets årsrapport for 2013/2014 slippes den 11. juni.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie