Etterlengtet gevinst for offsetleverandør

PUBLISERT: 12 mai 2014
OPPDATERT: 12 mai
Gerold Linzbach, Heidelbergs administrerende direktør.
Gerold Linzbach, Heidelbergs administrerende direktør.

Heidelberg slipper nå foreløpige tall for det oppstykkede regnskapsåret 2013/2014. Ifølge firmaet gjør man en beskjeden gevinst på 4 millioner euro og et salg på 2,4 milliarder euro, ned 11 prosent sammenliknet med forrige års salgstall.

– Heidelberg gjør nå igjen en nettogevinst, hvilket var vår høyeste prioritet, sier selskapets administrerende direktør Gerold Linzbach. Tross et svakere salg har vi forbedret selskapets lønnsomhet betydelig.

Det er førsta gang siden 2007/2008 at Heidelberg kan vise svarte tall. Siden da har man rapportert et totalt nettotap på 946,1 millioner euro.

– Den store resultatforbedringen etter skatt viser at vi har hatt suksess med vår strategiske omposisjonering, selv om forutsetningene ikke har vært de beste, sier Gerold Linzbach.

Kasseflyten på rundt 20 millioner euro forventes å minske nettogjelden til rundt 240 millioner euro (261).

Den endelige versjonen av selskapets årsrapport for 2013/2014 slippes den 11. juni.

Les videre

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.
pappersindustrierna-1024x683

Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Xeikon skal omorganisere driften "for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten"
Xeikonx

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682