Xeikon selger sin første Trillium

PUBLISERT: 12 mai 2014
OPPDATERT: 12 mai

xeikon_trillium_webXeikons nyeste digitalpresseløsning Trillium er en av de største innovasjonene i selskapets 20-årige digitaltrykksvirksomhet. Nå selger man sin første maskin til franske TagG Informatique, som har vært Xeikon-kunde i 15 år.

TagG Informatique driver sin virksomhet innen DR og transpromo og kundene kommer først og fremst fra større konserner. Selskapet har en bred maskinpark med spesialisert utstyr for å produsere flere typer av applikasjoner.

Trillium ble premierervist på Drupa i 2012 og benytter flytende toner-teknikk. Den versjonen som selskapet slipper har en produksjonshastighet på 60 meter per minutt. Man har dog i labtester kommet opp i 120 meter per minutt, så det er et potensiale for prestasjonsøkninger.

Utskriftskvaliteten ligger på 1200 x 3600 dpi, hvilket kan forklares av at tonerpartiklene er betydelig mindre i væske, rundt to mikron. Optimal størrelse på tonerpartikler i tørrtoner ligger på 6-7 mikron. Utskriftsbredden er på 500 millimeter.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1