Canon kommer med kvalitet til mindre trykkerier

PUBLISERT: 19 mai 2014
OPPDATERT: 19 mai

canon_DSC_0048_390Imagepress C800, som lanseres i dag, er først ute i en serie nye maskiner fra Canon. Denne første maskinen retter seg til de mindre trykkeriene, copyshops og de som ikke trykker så mye, men vil at det som trykkes skal holde en høy kvalitet.

Når Canon nå slipper sin første helt nye Imagepress på mange år, så posisjonerer man den i forhold til de kunder som har behov for 100-500 000 klikk i måneden. Maskinen er prissatt – både hva gjelder innkjøp og klikk – dermed konkurrerer den med Ricohs C751 og Konica Minoltas nye 1060/1070 modeller.
– Selv om mye er hentet fra vårt flaggskip C7011, så er det også en hel del ny teknikk i denne maskinen, sier Bjørn Frantsen fra Canon Norge. Ved hjelp av en ny eksponeringsteknikk kan vi komme opp i en oppløsning på 2400 x 2400 dpi. Og vi kan utnytte denne kvaliteten, ettersom vi samtidig kommer med en helt ny toner, kalt Consistently Vivid (CV-toner). Tonerpartiklene er små og mer ensformede enn tidligere.
– Det gjør også at vi kan legge på rundt 20 prosent mindre mengde toner, sier Stephanie Chaillaud, som har lang erfaring med å jobbe med 7000-serien og nå er operatør på C800 hos Canon. Jeg har sett eksempler på bilder som faktiskt blir bedre i C800, sammenliknet med C7000.

Canon_DSC_0041_390

 

Flere papirkvaliteter.
Det tynnere fargelaget gjør at fusingen kan gjøres ved lavere temperatur. Det åpner opp for å kunne benytta flere papirsorter, som tidligere ikke har kunnet brukes på grunn av varmen. Du kan til og med kjøre konvolutter.

– Toneren overføres til et fleksibelt belte. Når alle farger er overført, så føres den videre til trykkmediet. Mykheten i beltet gjør at papiret kan være ganske ujevnt i sin struktur og likevel vise et bra trykkresultat, sier Stephanie Chaillaud.

– En annen fordel med den mindre mengden toner er at papiret ikke krøller seg så mye, selv om maskinen er utstyrt med en funksjon som kompenserer for krølling. Når papiret er rettere, så er det også lettere å etterbehandle – uansett om det skal gjøres in- eller offline.
– Fuseren er også av en helt ny induksjonstype, som lynraskt varierer i varme. Det gjør at man kjører maskinen i full hastighet, 80 sider per minutt, helt opp til 220 gram, sier Bjørn Frantsen.

Stephanie Chaillaud påpeker likevel at temperaturen ikke varierer så raskt at man for eksempel kan kjøre omslag sammen med innmaten, uten at det går ut over hastigheten. Ved et større opplag anbefaler hun at man først kjører omslagene og deretter legger de i en omslagsilegger og kjører innmaten. Da hentes omslagene etter hvert, og det kommer likevel ferdige produkter ut av maskinen.

Spesiell følelse.
Min personlige refleksjon er at det er en spesiell følelse å stå med et trykk i hånden som er lagd i nye Imagepress C800. Det tynne fargelaget gjør at det kjennes mer som offset enn som toner. Fargen bygger i stort sett ikke i det hele tatt på papiret. Og hudtoner og sterke farger blir veldig, veldig bra.
Jeg forsikres også at trykket er ensartet fra første til siste trykk, ettersom B3-formatet hele tiden overvåkes av et inline densitometer. Dette siste håper jeg dog at vi snart skal kunne få teste i en AGI-test, ettersom det krever måling av mange ark for å kunne bekrefte.

Voksende segment.
– Dette segmentet har vokst så raskt i Norge de siste årene. Vi har et hull å fylle der og våre partnere ser veldig store muligheter med denne maskinen, sier Bjørn Frantsen og fortsetter:
– Vi ser den som interessant for reklamebyråer, copyshops og trykkerier med mindre volumkrav, kombinert med høye kvalitetskrav.
– Vi synes at den er aggressivt prissatt – både i innkjøp og klikk. Vi har store forventninger til modellen og har fått bra respons i forbindelse med at vi har fortalt om den i enkeltsamtaler med kunder.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo