Canon kommer med kvalitet til mindre trykkerier

PUBLISERT: 19 mai 2014
OPPDATERT: 19 mai

canon_DSC_0048_390Imagepress C800, som lanseres i dag, er først ute i en serie nye maskiner fra Canon. Denne første maskinen retter seg til de mindre trykkeriene, copyshops og de som ikke trykker så mye, men vil at det som trykkes skal holde en høy kvalitet.

Når Canon nå slipper sin første helt nye Imagepress på mange år, så posisjonerer man den i forhold til de kunder som har behov for 100-500 000 klikk i måneden. Maskinen er prissatt – både hva gjelder innkjøp og klikk – dermed konkurrerer den med Ricohs C751 og Konica Minoltas nye 1060/1070 modeller.
– Selv om mye er hentet fra vårt flaggskip C7011, så er det også en hel del ny teknikk i denne maskinen, sier Bjørn Frantsen fra Canon Norge. Ved hjelp av en ny eksponeringsteknikk kan vi komme opp i en oppløsning på 2400 x 2400 dpi. Og vi kan utnytte denne kvaliteten, ettersom vi samtidig kommer med en helt ny toner, kalt Consistently Vivid (CV-toner). Tonerpartiklene er små og mer ensformede enn tidligere.
– Det gjør også at vi kan legge på rundt 20 prosent mindre mengde toner, sier Stephanie Chaillaud, som har lang erfaring med å jobbe med 7000-serien og nå er operatør på C800 hos Canon. Jeg har sett eksempler på bilder som faktiskt blir bedre i C800, sammenliknet med C7000.

Canon_DSC_0041_390

 

Flere papirkvaliteter.
Det tynnere fargelaget gjør at fusingen kan gjøres ved lavere temperatur. Det åpner opp for å kunne benytta flere papirsorter, som tidligere ikke har kunnet brukes på grunn av varmen. Du kan til og med kjøre konvolutter.

– Toneren overføres til et fleksibelt belte. Når alle farger er overført, så føres den videre til trykkmediet. Mykheten i beltet gjør at papiret kan være ganske ujevnt i sin struktur og likevel vise et bra trykkresultat, sier Stephanie Chaillaud.

– En annen fordel med den mindre mengden toner er at papiret ikke krøller seg så mye, selv om maskinen er utstyrt med en funksjon som kompenserer for krølling. Når papiret er rettere, så er det også lettere å etterbehandle – uansett om det skal gjøres in- eller offline.
– Fuseren er også av en helt ny induksjonstype, som lynraskt varierer i varme. Det gjør at man kjører maskinen i full hastighet, 80 sider per minutt, helt opp til 220 gram, sier Bjørn Frantsen.

Stephanie Chaillaud påpeker likevel at temperaturen ikke varierer så raskt at man for eksempel kan kjøre omslag sammen med innmaten, uten at det går ut over hastigheten. Ved et større opplag anbefaler hun at man først kjører omslagene og deretter legger de i en omslagsilegger og kjører innmaten. Da hentes omslagene etter hvert, og det kommer likevel ferdige produkter ut av maskinen.

Spesiell følelse.
Min personlige refleksjon er at det er en spesiell følelse å stå med et trykk i hånden som er lagd i nye Imagepress C800. Det tynne fargelaget gjør at det kjennes mer som offset enn som toner. Fargen bygger i stort sett ikke i det hele tatt på papiret. Og hudtoner og sterke farger blir veldig, veldig bra.
Jeg forsikres også at trykket er ensartet fra første til siste trykk, ettersom B3-formatet hele tiden overvåkes av et inline densitometer. Dette siste håper jeg dog at vi snart skal kunne få teste i en AGI-test, ettersom det krever måling av mange ark for å kunne bekrefte.

Voksende segment.
– Dette segmentet har vokst så raskt i Norge de siste årene. Vi har et hull å fylle der og våre partnere ser veldig store muligheter med denne maskinen, sier Bjørn Frantsen og fortsetter:
– Vi ser den som interessant for reklamebyråer, copyshops og trykkerier med mindre volumkrav, kombinert med høye kvalitetskrav.
– Vi synes at den er aggressivt prissatt – både i innkjøp og klikk. Vi har store forventninger til modellen og har fått bra respons i forbindelse med at vi har fortalt om den i enkeltsamtaler med kunder.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676