Müller Martini med fokus på digitalprint

PUBLISERT: 26 mai 2014
OPPDATERT: 26 mai

muller_martini_2014Ferdiggjøringsleverandøren Müller Martini har lansert en rekke nye løsninger til etterbehandling av digitalprint. Det er et område som for tiden kun står for 20 prosent av bedriftens omsetning, men veksten er stabil.
– Opplagene fortsetter med å bli mindre, men samtidig økes antallet av jobber og digitalprintede trykksaker, forteller Dirk Deceuninck, direktør hos Müller Martini i Nord-Europa (bildet).
– Vi må følge med i denne trenden og tilby våre kunder løsninger som er fleksible og tilpasset både analog og digital produksjon. Dette er også årsaken til at mange av våre nye løsninger er hybridløsninger, utviklet både for offset- og digitalproduksjon.

Müller Martini har hatt et travelt år hittil, med flere produktlanseringer. To av disse er de modulære heftesystemene Presto II Digital og Primere Digital. De er tilpasset såvel offset som digitale miljøer. Løsningene kan også integreres inline.
Firmaet har også utviklet Sigmaline, som nå har blitt modulær. Det betyr at systemet kan tilpasses til mellom 50,8 – 152,4 cm (20-60 tommer). Dette er mulig fordi Sigmafolder nå – utover den allerede eksisterende arbeidsbredden 106,7 – 152,4 cm (42-60 tommer) – kan konfigureres optimalt til båndbredde fra 50,8 – 76,2 cm (20-30 tommer).
Granit er også en ny løsning. Det er en helautomatisk treskjærerkniv med en patentert teknikk som heter Smartpress. Ifølge Müller Martini fjerner den all luft fra produktene – selv medier med høy bulk.
Adhesive Monitoring System, AMS, er enda et produkt fra Müller Martini. Det er en laser som overvåker limpåføringen i soft cover produksjon. AMS kan integreres i den nyeste generasjonen limbindere fra bedriften.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri