Müller Martini med fokus på digitalprint

PUBLISERT: 26 mai 2014
OPPDATERT: 26 mai

muller_martini_2014Ferdiggjøringsleverandøren Müller Martini har lansert en rekke nye løsninger til etterbehandling av digitalprint. Det er et område som for tiden kun står for 20 prosent av bedriftens omsetning, men veksten er stabil.
– Opplagene fortsetter med å bli mindre, men samtidig økes antallet av jobber og digitalprintede trykksaker, forteller Dirk Deceuninck, direktør hos Müller Martini i Nord-Europa (bildet).
– Vi må følge med i denne trenden og tilby våre kunder løsninger som er fleksible og tilpasset både analog og digital produksjon. Dette er også årsaken til at mange av våre nye løsninger er hybridløsninger, utviklet både for offset- og digitalproduksjon.

Müller Martini har hatt et travelt år hittil, med flere produktlanseringer. To av disse er de modulære heftesystemene Presto II Digital og Primere Digital. De er tilpasset såvel offset som digitale miljøer. Løsningene kan også integreres inline.
Firmaet har også utviklet Sigmaline, som nå har blitt modulær. Det betyr at systemet kan tilpasses til mellom 50,8 – 152,4 cm (20-60 tommer). Dette er mulig fordi Sigmafolder nå – utover den allerede eksisterende arbeidsbredden 106,7 – 152,4 cm (42-60 tommer) – kan konfigureres optimalt til båndbredde fra 50,8 – 76,2 cm (20-30 tommer).
Granit er også en ny løsning. Det er en helautomatisk treskjærerkniv med en patentert teknikk som heter Smartpress. Ifølge Müller Martini fjerner den all luft fra produktene – selv medier med høy bulk.
Adhesive Monitoring System, AMS, er enda et produkt fra Müller Martini. Det er en laser som overvåker limpåføringen i soft cover produksjon. AMS kan integreres i den nyeste generasjonen limbindere fra bedriften.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie