Müller Martini med fokus på digitalprint

muller_martini_2014Ferdiggjøringsleverandøren Müller Martini har lansert en rekke nye løsninger til etterbehandling av digitalprint. Det er et område som for tiden kun står for 20 prosent av bedriftens omsetning, men veksten er stabil.
– Opplagene fortsetter med å bli mindre, men samtidig økes antallet av jobber og digitalprintede trykksaker, forteller Dirk Deceuninck, direktør hos Müller Martini i Nord-Europa (bildet).
– Vi må følge med i denne trenden og tilby våre kunder løsninger som er fleksible og tilpasset både analog og digital produksjon. Dette er også årsaken til at mange av våre nye løsninger er hybridløsninger, utviklet både for offset- og digitalproduksjon.

Müller Martini har hatt et travelt år hittil, med flere produktlanseringer. To av disse er de modulære heftesystemene Presto II Digital og Primere Digital. De er tilpasset såvel offset som digitale miljøer. Løsningene kan også integreres inline.
Firmaet har også utviklet Sigmaline, som nå har blitt modulær. Det betyr at systemet kan tilpasses til mellom 50,8 – 152,4 cm (20-60 tommer). Dette er mulig fordi Sigmafolder nå – utover den allerede eksisterende arbeidsbredden 106,7 – 152,4 cm (42-60 tommer) – kan konfigureres optimalt til båndbredde fra 50,8 – 76,2 cm (20-30 tommer).
Granit er også en ny løsning. Det er en helautomatisk treskjærerkniv med en patentert teknikk som heter Smartpress. Ifølge Müller Martini fjerner den all luft fra produktene – selv medier med høy bulk.
Adhesive Monitoring System, AMS, er enda et produkt fra Müller Martini. Det er en laser som overvåker limpåføringen i soft cover produksjon. AMS kan integreres i den nyeste generasjonen limbindere fra bedriften.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: