Epson satser på store volumer

PUBLISERT: 27 mai 2014
OPPDATERT: 27 mai

kai_olsen_390x585Fespa: Når andre kommer med stadig større maskiner, så forsvarer Epson sin posisjon i det billige segmentet, selv om de selvsagt også utvikler sine større enheter.
På Fespa er det premiere for tre maskiner i samme familie – SureColor T7200D, 3200, 5200 med en bredde på 60, 90 og 110 cm. T står for Technical og forteller at det primært er en teknisk skriver for tegning.
– Vi har 700 ml store patroner, hvilket skal gi en lav kostnad uansett om du skriver ut fargemettede bilder eller bare tegninger. Blekkostnaden pleier å lande på rundt 25 kroner per kvm med normal dekning sier Kai Olsen fra Epson.
– Du har den samme høye bildekvaliteten i disse firefargersmaskinene som vi hadde i forrige generasjons åttehoders fotoskrivere. Alt takket være det nye blekket.
– Maskinene koster 20 000, 25 000 og 40 000. Da arbeider de med en rull. Men 5200 och 7200 finnes nå også i dobbeltrullmaskiner. Da har den to ruller og blir noe dyrere. Men du slipper å løfte inn og ut ruller når du skal bytte.
– Forespørslene vi får fra stat og kommuner handler ofte om dobbeltruller. Det er det man jobber med. Dette er likevel sjeldent på grunn av at de vil ha ulike medietyper i samtidig. Det vanligste er at man har to ulike rullbredder av samme papir.
Maskinene er utstyrt med det helt vanlige, upigmenterte vannbaserte blekket. Så i prinsippet skal det ikke behøves noe servicebesøk. Disse maskinene er tenkt for å bare stå og jobbe.
Blekket heter UltraChrome XD inks. Navnet er villedende, for det finnes selvsagt ikke krom i fargene.
– Faktum er at det ikke finnes noen varseltrekanter i det hele tatt på denne maskinen.

ujevne_mat390x259Trykk på ujevne materialer

Epson har også en ny sublimeringsskriver, der trykket siden skal overføres til enten tøy eller noe annet materiale. På messen ble den vist sammen med en vacuumsuger for mobildeksler, der trykket både lå på baksiden og hele siden av dekselet.
Maskinen heter SureColor F71000, der F står for Fabric.
– Den bygger på solventskriveren 5600, det vil si att du har doble printhoder, hvilket innebærer dobbelt hastighet. Klarer opp til 58 kvm/timen, sier Kai Olsen.
– Chassiset er det samme, men vi har omkonstruert den for å kjøre med vannbasert tekstilblekk. For å holde nede kostnadene, så kjøper du her blekk i 1,5 liters poser, som du fyller på med.
surecolor390x259Eksempel på trykk fra SureColor F71000.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12