Billigere Efi-produkt

PUBLISERT: 10 juni 2014
OPPDATERT: 10 juni

efi_h1625led-zoomMed en helt ny basismaskin, H1625, tilbyr Efi nå en hybridmaskin til under 100.000 euro.
– Du behøver ikke være urolig for hverken kvalitet eller kapasitet i denne maskinen, som både kjører rull-til-rull og opp til fem cm tykke materialer i en bredde på 1,6 meter, forteller Robert Stake fra Efi.
Der er snakk om en firefarger pluss hvitt, og den hvite fargen kan kjøres før eller etter selve fargen. Dette er for eksempel en fordel ved bakgrunnsbelysning.
– Der de fleste av våre maskiner benytter Seikoprinthoder, så er denne utstyrt med et Toshibahode og LED-farge, forteller Robert Stake. Fargen er litt dypere men til gjengjeld forbrukes det mindre, da dråpestørrelsen er seks picoliter og vi har åtte grå nivåer i hver dråpe. Vi regner med å kjøre i gjennomsnitt 110 kvm på en liter blekk.
– Vårt blekk er også så fulldekkende at du selv med maksimal hastighet, 40 kvm per time, får full dekning med den hvite fargen. I den fineste oppløsningen kjøres det åtte meter per time.
Efis H1625 er både utviklet og bygget i Meredith, som ligger et par timers kjøring fra Boston.

Ultra dråpeteknikk.

Efis nye syv picoliter trykkhode ble lansert på Fespa. Og de lanseres nå fortløpende på en del af maskinene med Seikohoder. På Fespa ble 3250LC og 2000 seriene (3,2 respektive 2,0 meter brede), vist med de nye hodene.
– Det gir en meget fin detaljerikhet forteller Robert Stake. Tidligere var 12 picoliter den minste dråpen vi kunne sprøyte. Nå er den på bare syv. Det gir enda bedre gråskala, og betyr at blekkforbruket kan minskes ytterligere.
Efis Fiery rip til storformat er også kommet i en ny versjon som er tilpasset til at den mindre dråpestørrelsen gir filer som er fire ganger så store. I arbeidet med den nye rippen har man mer enn halvert riptiden – selv om det altså skal genereres fire ganger så mange data.

Døgnet-rundt maskinen.

På Fespa kunne besøkende oppleve HS100 Pro. Det er en industrimaskin til døgnproduksjon. Den selges kun av Efi selv.
HS100 pro (HS = Highspeed, Pro = gråskala) var på Fespa for første gang utstyrt med fullautomatiske avlegger og trekvart automatisk ilegger.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676