Helt ny Fujifilm flatbed

Jeppe Nielsen

Jeppe Nielsen

Fujifilms største nyhet er den nye flatbedskriveren AcuityF. Det er også en fysisk stor nyhet, for det er den største og raskeste maskinen i Acuity-serien hittil. Akkurat som øvrige maskiner i serien, så produseres denne som et samarbeid mellom Fujifilm og Canon og alle maskiner bygges i fabrikken i Vancouver i Canada. I motsetning til sine mindre søsken så er ikke AcuityF utstyrt med rullmating, men kan kun arbeide med plane medier. I utviklingsarbeidet har dette medført at man har sluppet å inngå en del kompromisser som vanligvis kreves, når det skal tas hensyn til både plane materialer og trykk på rull.
– Maskinen har en maksimal hastighet på 155 kvm i timen. På messen kjøres den med 100 kvadratmeter per time, hvilket gir en bra, salgbar kvalitet, sier Jeppe Nielsen fra Luth Gruppen.
– Printhodet ligger på en luftpute, hvilket gjør at det ikke blir noen strapping i produksjonen. Man kan også arbeide i to soner på det 250 x 305 cm brede bordet. Det innebærer at man kan printe på halve bordet mens man bytter materiale på den andre halvdelen.

DSC_0126Nytt blekk
Fujifilm har ansvar for å utvikle nye blekktyper. Den nyeste varianten er tenkt for utskrift på plast som deretter skal formes.
– Opp til tusen prosent kan materialet strekkes uten at fargene sprekker, sier Jeppe Nielsen. For oss betyr det at vi kan kontakte kunder med behov som vi ikke tidligere har kunnet tilgodese.

VibrantF 1600
VibrantF 1600 er en annen ny maskin. Det er en 1,6 meter bred økosolvent maskin med uv for sluttherding. Dette er et område Fujifilm ikke tidligere har gått inn på, men denne teknikken skal åpne markedet for tekstil og bannere.
– Så fort skiltet Fuze står på maskinen, innebærer det at fargene har de komponenter som gjør at den uv-herder. Det er vått når det er trykt, men 10 cm ned på opprullingen sitter en UV-streng og herder trykket. Maskinen drar 3,6 kwh, men det er ikke uv som drar, derimot er det den varmerullen som materialet ligger på under matingen gjennom trykket.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: