Helt ny Fujifilm flatbed

PUBLISERT: 10 juni 2014
OPPDATERT: 10 juni
Jeppe Nielsen
Jeppe Nielsen

Fujifilms største nyhet er den nye flatbedskriveren AcuityF. Det er også en fysisk stor nyhet, for det er den største og raskeste maskinen i Acuity-serien hittil. Akkurat som øvrige maskiner i serien, så produseres denne som et samarbeid mellom Fujifilm og Canon og alle maskiner bygges i fabrikken i Vancouver i Canada. I motsetning til sine mindre søsken så er ikke AcuityF utstyrt med rullmating, men kan kun arbeide med plane medier. I utviklingsarbeidet har dette medført at man har sluppet å inngå en del kompromisser som vanligvis kreves, når det skal tas hensyn til både plane materialer og trykk på rull.
– Maskinen har en maksimal hastighet på 155 kvm i timen. På messen kjøres den med 100 kvadratmeter per time, hvilket gir en bra, salgbar kvalitet, sier Jeppe Nielsen fra Luth Gruppen.
– Printhodet ligger på en luftpute, hvilket gjør at det ikke blir noen strapping i produksjonen. Man kan også arbeide i to soner på det 250 x 305 cm brede bordet. Det innebærer at man kan printe på halve bordet mens man bytter materiale på den andre halvdelen.

DSC_0126Nytt blekk
Fujifilm har ansvar for å utvikle nye blekktyper. Den nyeste varianten er tenkt for utskrift på plast som deretter skal formes.
– Opp til tusen prosent kan materialet strekkes uten at fargene sprekker, sier Jeppe Nielsen. For oss betyr det at vi kan kontakte kunder med behov som vi ikke tidligere har kunnet tilgodese.

VibrantF 1600
VibrantF 1600 er en annen ny maskin. Det er en 1,6 meter bred økosolvent maskin med uv for sluttherding. Dette er et område Fujifilm ikke tidligere har gått inn på, men denne teknikken skal åpne markedet for tekstil og bannere.
– Så fort skiltet Fuze står på maskinen, innebærer det at fargene har de komponenter som gjør at den uv-herder. Det er vått når det er trykt, men 10 cm ned på opprullingen sitter en UV-streng og herder trykket. Maskinen drar 3,6 kwh, men det er ikke uv som drar, derimot er det den varmerullen som materialet ligger på under matingen gjennom trykket.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1