Neste generasjon Prosper er her

PUBLISERT: 16 juni 2014
OPPDATERT: 16 juni

configurations24320-385x248Kodak har utviklet en ny konstruksjon for sin inkjetløsning Prosper, som nå slippes i en versjon som heter 6000. Det kommer til å være to modeller av 6000-serien – C og P.

C står for Commercial, mens P står for Production og dette viser til hvordan de to modellene er tenkt benyttet. Commercial skal kunne håndtere høyere overflatevekter og være bedre på fargedekning, mens Production er utviklet for lavere overflatevekter og lav til middels høy fargedekning.

6000-modellen skal ifølge Kodak være 2,5 ganger så kjapp sammenliknet med den tidligare generasjonens Prosper-løsning. Produksjonshastigheten ligger på 300 meter per minutt, litt avhengig av hvilket papir som benyttes. En spesiell tørkeenhet gjør at Prosper 6000 C kan printe på bestrøkne papirkvaliteter, både halvgloss og gloss, i opp til 270 gram i hastigheten 200 meter per minutt. P-modellen skal greie 100 meter per minutt på glosspapir.

I den offsetliknende konstruksjonen har man blant annet fokusert på å få frem en bedre papirbane for å unngå mispass og andre papirrelaterte problemer. Likeså har man videreutviklet sitt automatiske registersystem.

Alle digitaltrykkleverandører forsker intensivt på å utvikle sine fargetilbud. Et fokusområde er pigment. Å minske pigmentstørrelsen gir et bedre flyt i munnstykkene, jevnere fargepåføring og dermed bedre fargegjengivelse og større fargerom. Dessuten kan man da også få ned blekkforbruket. Kodak mener at man med deres nanofargeteknikk kan produsere DM-kampanjer på glosspapir 30 prosent billigere enn tradisjonelle tonerbaserte maskiner.

Prosper kommer til å tilbys med opp- og avrullere fra GSS, EMT eller Hunkeler. Utover dette kan maskinen installeres i L- eller U-form (se illustrasjon) for å passe inn rent fysisk i trykkeriet.

Med Prosper 6000 beholder Kodak også sitt fokus på blad- og avismarkedet. Firmaet mener at de som publiserer må tenke i nye baner når det gjelder produksjon og distribusjon av sine papirutgivelser. Om kostnadsstruktur og den høyere produksjonshastigheten i 6000 kan bidra til et gjennombrudd her får tiden vise.

Prosper 6000 kommer til å slippes kommersielt i løpet av høsten 2014.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676