Xerox satser millioner på inkjet

PUBLISERT: 16 juni 2014
OPPDATERT: 21 mars
Xerox' adm dir, Ursula Burns.
Xerox’ adm dir, Ursula Burns.

Xerox kom inn på inkjetmaredet i og med kjøpet av Impika i begynnelsen av 2013. Nå satser man flere millioner dollar på et innovasjonssenter for inkjetteknikk ved Impikas hovedkontor i Frankrike.

Ifølge Xerox’ administrerende direktør Ursula Burns, er målet at man med inkjetteknikken skal bygge opp et forretningsområde som er like stort som den xerografiske siden.

– Vi må bygge en like omfattende produktportefølje med inkjet som vi har gjort med xerografi, sier Ursula Burns. Vi skulle kunne ha brukt en stor sum penger på å bygge opp denne virksomheten fra bunnen av, men Impika passet oss perfekt. Kjøpet gjorde at vi raskt fikk tilgang til markedet.

Impikas løsninger benytter skrivehoder fra Panasonic og Kyocera, men det har forekommet rykter om at Xerox enten utvikler egne skrivehoder eller kjøper opp en utvikler.

Produktporteføljen som Impika har bygget opp innbefatter både fargebaserte og svarthvite høyvolumsløsninger med drop-on-demand-teknikk. Disse kan også konfigureres for å fungere i hybridflyten samt med ulike blekktyper.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324