Adobe lanserer nye funksjoner og seminarer

PUBLISERT: 24 juni 2014
OPPDATERT: 24 juni
Adobe Ink and Slide
Adobe Ink and Slide

Adobe lanserte i forrige uke oppdateringer av 14 programmer i Adobe Creative Cloud. Blant de nye funksjonene er Focus Mask, som kan redde flate portrettbilder i Photoshop CC, og Live Shapes, som lager visuelle labyrinter i Illustrator CC. Lanseringen er den største på to år og muliggjør bedre integrasjon på tvers av løsningene i Creative Cloud, som nå har 2,3 millioner betalende medlemmer.

Med nye versioner av 14 Creative Cloud-programmer presenterer Adobe sin største oppdatering siden CS6 for to år siden. Det er nye funksjoner til de kjente programmene, for eksempel Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC og Adobe Dreamweaver CC, programmer som benyttes av alt fra grafiske designere og fotografer til utviklere.

– I dag presenterer vi en perlerekke av oppdateringer til de mange medlemmer av vår cloud-tjeneste. Vi håper at folk vil ta godt imot de mange nyhedene, som blant annet tilbyr bedre integrasjon og et bedre workflow for alle, som forventer å jobbe kreativt på tvers av enheter og lokasjoner, uttaler Anna Rose, nordisk marketingchef for Creative Cloud Individual.

Creative Cloud blir mobil

Adobe lanserer fem mobil-apper som gjør det mulig å arbeide kreativt uten å måtte sitte ved skrivebordet. Photoshop Mix gjør det mulig å bruke tunge Photoshop-verktøy via iPad, og Creative Cloud-appen gir tilgang til bilder i nettskyen. Andre nyheter er Adobe Line, som er verdens første iPad-app for presisjonstegning, nye design-hardware for skisse- og presisjonstegning på iPad og Lightroom for iPhone.

I forbindelse med den store oppdateringen av Creative Cloud lanserer Adobe fem nye apper og to digitale enheter som skal gjøre jobben enklere og mer fleksibel for fotografer og designere.

Blant de nye appene er Photoshop Mix, som gir tilgang til avanserte Photoshop CC-verktøy som f.eks. Content Aware Fill og Camera Shake Reduction. Adobe Line er verdens første iPad-app for presisjonstegning, mens Adobe Sketch er en app for frihåndstegning. For å sikre fleksibilitet i det kreative arbeidet lanseres også Creative Cloud-appen, som gir tilgang til alle ens Creative Cloud-filer fra både iPad og iPhone. I tillegg kommer en iPhone-versjon av Lightroom.

– Nyhetene understreker den økende betydningen mobile enheter har for kreative. Nå får fotografer og designere bedre muligheter til å arbeide kreativt, uavhengig av hvor de befinner seg. Og med utvidet integrasjon blir det samtidig enkelt å flytte sine kreasjoner på tvers av enheter,” sier Anna Rose.

Mange ønsker tilgang til egne filer og arbeid uansett hvor de befinner seg. Ifølge en ny undersøkelse* bruker nær halvparten av de kreative sine mobile enheter for å fange opp inspirasjon mens de er på farten. En av tre ønsker å skape kreativt innhold på nettbrett.

Nye enheter til iPad-pennalet

To nye enheter gjør det mulig å tegne og designe direkte på iPad. Adobe Ink er en tresidet digital penn i aluminium, mens Adobe Slide er en digital linjal som åpner for presisjonstegning. Begge produktene lanseres nå i USA og forventes å bli tilgjengelig i de nordiske landene på et senere tidspunkt.

Creative SDK skal fremme utviklingen av flere apper Adobes nye Creative SDK er et programvarebibliotek som utviklere kan bruke for å lage nye mobilapplikasjoner. Biblioteket gir tilgang til flere nye skybaserte tjenester som tidligere var forbeholdt Adobes desktop-produkter. Creative SDK blir nå testet av utvalgte utviklere og betaversjonen forventes å bli lansert i løpet av de kommende månedene.

Fem nye mobil-apper

– Adobe Sketch er en app for frihåndstegning som gir designere og andre kreative mulighet til å tegne inspirasjonsskisser som de kan dele og få tilbakemeldinger på fra andre i sitt nettverk – der og da.
– Adobe Line er verdens første iPad-app for presisjonstegning, og kombinerer organisk tegning med perfekte rette linjer, franske kurver og vakre former, gjerne i perspektiv.
– Photoshop Mix gir tilgang til avanserte redigeringsverktøy som Content Aware Fill og Camera Shake Reduction via iPad. Appen kan åpne, eksportere og synkronisere Photoshop-filer, individuelle lag fra PSD’er og filer fra Lightroom Mobile.
– Lightroom for iPhone gir enkel og effektiv tilgang til egne bilder – uansett hvor man befinner seg. Samtidig er Adobe Voice, som nylig ble lansert for iPad, nå blitt synkronisert med Lightroom..
– Creative Cloud for iPad og iPhone er en ny app som gir Creative Cloud-medlemmer mulighet til å administrere sine filer, aktiva og mye mer via mobile enheter.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Sketch, Adobe Line, Photoshop Mix, Creative Cloud og Lightroom til iPhone er alle gratis og tilgjengelige i flere språk på Apple App Store. Noen av funksjonene i disse appene krever medlemskap i Adobe Creative Cloud. Adobe Ink og Adobe Slide er foreløpig kun tilgjengelige i USA via Adobe.com til US $ 199,99.

Nyttige lenker:
Les mer om Adobe Ink og Slide
Les mer om Adobes nye mobile apper
Last ned Photoshop Mix
–  Se mer om Lightroom appen

I forbindelse med ny funksjonalitet arrangerer Adobe «Adobe Master Class for kreative», som er Gratis seminarer og undervisning i Adobes nyeste kreative programmer.

I en hel uke kan hvem som helst delta gratis på i alt 24 ulike ‘Ask A Pro’ online-seminarer. Alle kursene tar for seg oppdateringer til de helt nye 2014-versjonene av Adobes kreative programmer innen foto, design, video og web.

Her kan du bli kjent med de nye funksjonene i Creative Cloud, og spørre Adobes eksperter om råd om bl.a. Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC og Acrobat.

Lær av gjesteforelesere som designer David Lindberg som snakker om fargegradering av store Hollywood-produksjoner eller designbyrået SNASK som viser årets visuelle tema for Malmøfestivalen og bryter grensene for hva et visuelt tema kan være. Andre spennende foredragsholdere er Göran Söderström (Letter from Sweden)og Topias Airas (aka Dystopiartist).

Seminarene holdes i perioden 30.juni -4. juli, er på engelsk og varer mellom 10 og 30 minutter. Alle deltakere kan stille ekspertene spørsmål via Twitter underveis.

– Dette er sommerens største inspirasjonstilbud til Nordens kreative – og det er gratis. Sist vi arrangerte ‘Ask A Pro’ deltok hele 9000 kreatører fra Norden. I år har vi utvidet programmet og håper enda flere vil benytte muligheten til å bli kreativt oppdatert, sier Anna Rose.

Velg blant 24 gratis online seminarer – eller delta på alle!
Alle sesjonene tar for seg de nylig lanserte 2014-oppgraderingene i Adobes Creative Cloud:

· Hva er nytt i Photoshop CC and Lightroom CC?
· Hva er nytt i Prelude CC og Premiere Pro CC?
· Hva er nytt i After Effects CC og SpeedGrade CC?
· Hva er nytt i Flash Professional CC?
· Nye og utvidet verktøy i Illustrator CC?
· Nye muligheter i InDesign CC
· Fotografitrender for 2014
· Hvordan få 3D-utskrift til å virke?
· Den helt nye Adobe Muse CC

Program og påmelding
Du kan se hele det omfattende programmet og melde deg på her.

Profesjonelle eksperter
Ekspertene som styrer det hele og viser praktiske eksempler live, i tillegg til nevnte gjester, er:

· Johan Lopes Helgesson – Web Platform Specialist
· Tommi Luhtanen – Photo, Design & DPS Specialist
· Max Hagelstam – Video & VFX specialist
· Anne Andréasson – Acrobat Pro Specialist

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1