3D-bøker for svaksynte barn

PUBLISERT: 7 juli 2014
OPPDATERT: 7 juli

tactile_book_projectPå University of Colorado i Boulder har en gruppe studenter funnet opp et interessant barnebokkonsept for barn med nedsatt syn. Boksidene er 3d-printede i plast og rommer enkle figurer og objekter som katter, hunder og votter – ting som barna kan kjenne med hendene.

Studentene er med i prosjektet Tactile Picture Books Project og har tatt utgangspunkt i boken «Goodnight room, goodnight moon. Goodnight cow jumping over the moon…» av Margaret Wise Brown. Boken er trykket i over 40 millioner eksemplarer og er oversatt til et dusin språk.

– Idéen med å produsere taktila bøker er ikke ny, sier Tom Yeh, dosent i datavitenskap. Det nye er at 3d-printteknikken gjør boken mer tilgjengelig og interaktiv.

I produksjonen av boken har man gått ut fra todimensjonale bilder og deretter forstørret og forenklet disse. Deretter har man konvertert bildene til 3d-filer som kan 3d-printes.

– Det ideelle hadde vært om en forelder kunne velge ut en bok, ta bilder av hver side og sende bildene til en 3d-skriver, sier Yeh. Vi undersøker nå alle de spørsmålene som ligger rundt en slik løsning før vi kan konkretisere teknikken.

Tactile Picture Books Project fikk i fjor en beskjeden finansiering av universitetet og kunne da innlede et samarbeid med en forskole for blinde barn i Denver. Fordelen med taktile bøker er at mange barn lærer sig å lese blindeskrift først når de er rundt seks år.

Les mer hos BeBoulder.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676