Roland letter på sløret

PUBLISERT: 7 juli 2014
OPPDATERT: 7 juli

sapo1695-–-Roland-DG-390x260På en fremtredende plass på Fespa viste Roland frem sin nye DG eco solvent maskin, men maskinens detaljer var så hemmelige at vi ikke engang fikk vite navnet – vi kunne bare konstatere at det var en storformatprinter.
Men nå er denne 162 cm brede storformatprinteren lansert, under det korte, snertne navnet Roland DG Versa Express RF-640. Lave driftkostnader og høy hastighet loves av produktsjef Keita Yamasaki, som også sier at målgruppen er skilt- og printprodusenter.
Versa Express er en serie maskiner som er basert på Versa Camm, men uten skjærefunksjon. Til gjengjeld har den en motordrevet opprulling, den har to oppsett cmyk-blekk og skifter automatiskt når en kassett er tom. Blekket er dessuten av en ny type som minsker blekkforbruket med opp til 20 prosent, sammenliknet med RE-640 maskinen.
Maksimal oppløsning, takket være sju dråpestørrelser, er 1440 dpi og maksimal hastighet er 48 kvm i timen – men da bare med ett pass.

rf-ipad
Roland DG har utviklet en app, Roland Printer Assist, som gjør det mulig å administrere printjobber uten å være i nærheten av maskinen. Med et enkelt klikk på Ipad eller Iphone kan du se hvor langt jobben har kommet.

Nettsted: Roland DG

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1