Amedia legger ned trykkeriet i Stokke

PUBLISERT: 9 september 2014
OPPDATERT: 21 mars

rbMediekonsernet Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune i Vestfold. De 77 ansatte ved trykkeriet mister jobben. Nedleggelsen innebærer at de avisene som i dag produseres ved trykkeriet blir flyttet til Amedias andre trykkerier i Lillestrøm og Larvik. Nedleggelsen vil bli fullført i løpet av seks til ni måneder.

Det er Amedias jakt på kostnadsbesparelser i et fallende papiravismarked som har utløst behovet for å slanke organisasjonen. Flere av konsernets trykkerier er blitt vurdert opp mot hverandre. Nå er konklusjonen klar: Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune.

– Vi har hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte. Dette har vært en vanskelig beslutning, men vi opplever at det har vært gode drøftinger i prosessen, sier konserndirektør John Kvadsheim i en pressemelding. Han legger til at det vil bli etablert et eget omstillingsprogram for dem som blir berørt.

Samtidig er de 100 ansatte ved NR. 1 Trykk AS i Lillestrøm glade for at Amedia har valgt å beholde dette trykkeriet.
– Jeg har vært veldig spent. Nå er vi glade, selv om gleden har en litt lei bismak. Trykkeriet i Stokke blir lagt ned i stedet, og for dem som arbeider der er det selvsagt trist, sier tillitsvalgt for drøyt 80 trykkeriansatte i NR. 1 Trykk AS i Lillestrøm, Anne Rønningsbakk.

Det er det synkende opplaget på papiravisene og optimalisering av produksjonsprosessene som har ført til overkapasitet i trykkeriene.
Amedia er eid av LO, flere fagforbund, Telenor Media Invest og stiftelsen Fritt Ord.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag