Amedia legger ned trykkeriet i Stokke

PUBLISERT: 9 september 2014
OPPDATERT: 21 mars

rbMediekonsernet Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune i Vestfold. De 77 ansatte ved trykkeriet mister jobben. Nedleggelsen innebærer at de avisene som i dag produseres ved trykkeriet blir flyttet til Amedias andre trykkerier i Lillestrøm og Larvik. Nedleggelsen vil bli fullført i løpet av seks til ni måneder.

Det er Amedias jakt på kostnadsbesparelser i et fallende papiravismarked som har utløst behovet for å slanke organisasjonen. Flere av konsernets trykkerier er blitt vurdert opp mot hverandre. Nå er konklusjonen klar: Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune.

– Vi har hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte. Dette har vært en vanskelig beslutning, men vi opplever at det har vært gode drøftinger i prosessen, sier konserndirektør John Kvadsheim i en pressemelding. Han legger til at det vil bli etablert et eget omstillingsprogram for dem som blir berørt.

Samtidig er de 100 ansatte ved NR. 1 Trykk AS i Lillestrøm glade for at Amedia har valgt å beholde dette trykkeriet.
– Jeg har vært veldig spent. Nå er vi glade, selv om gleden har en litt lei bismak. Trykkeriet i Stokke blir lagt ned i stedet, og for dem som arbeider der er det selvsagt trist, sier tillitsvalgt for drøyt 80 trykkeriansatte i NR. 1 Trykk AS i Lillestrøm, Anne Rønningsbakk.

Det er det synkende opplaget på papiravisene og optimalisering av produksjonsprosessene som har ført til overkapasitet i trykkeriene.
Amedia er eid av LO, flere fagforbund, Telenor Media Invest og stiftelsen Fritt Ord.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324