Glunz & Jensen utvikler ny UV LED teknologi

GJ_ledI mai 2013 kjøpte danske Glunz & Jensen seg inn i Othonia Curing Technology, som utvikler datastyrte UV LED løsninger til overflateherding som erstatning for de hittil benyttede kvikksølvlamper.
De nye lampene krever ikke oppvarming og gir en energibesparelse på 60 % i forhold til kvikksølvlampene. Lamperne gir naturligvis heller ikke noe kvikksølvavfall og utvikler ikke ozon og varme, hvilket gjør det til en meget miljøvennlig teknologi.
Teknologien åpner muligheter for bruk av UV LED i en rekke forskjellige markeder. Glunz & Jensen har særlig fokus på de følgende tre områder:

  • Glunz & Jensen vil innarbeide teknologien i deres nåværende belysningsenheter til flexobransjen samt lage et generisk produkt som kan skreddersyes til OEM partnere. Innledende tester har vist så lovende resultater at Glunz & Jensen forventer å markedsføre det første kommersielle produktet i første kvartal 2015.
  • Teknologien kan dessuten brukes som tørkeenhet i både offset-, flexo- og digitaltrykk. Den presise styring av bølgelengde og det lave energiforbruket gjør den til en velegnet tørkeenhet for varmefølsomme materialer som eksempelvis folier og papp. Glunz & Jensen er i dialog med flere leverandører av trykkpresser, og en innledende konseptevaluering har vært særdeles positiv.
  • Endelig kan teknologien også benyttes i møbelindustrien til tørking av maling og lakk, hvor man i tæt samarbeide med en dansk kunde er i gang med å sette opp en testinstallasjon i et produksjonsmiljø.
    Othonia og Glunz & Jensen vil fortsette samarbeidet om utviklingen og kommersialiseringen av teknologien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *