Glunz & Jensen utvikler ny UV LED teknologi

PUBLISERT: 9 september 2014
OPPDATERT: 9 september

GJ_ledI mai 2013 kjøpte danske Glunz & Jensen seg inn i Othonia Curing Technology, som utvikler datastyrte UV LED løsninger til overflateherding som erstatning for de hittil benyttede kvikksølvlamper.
De nye lampene krever ikke oppvarming og gir en energibesparelse på 60 % i forhold til kvikksølvlampene. Lamperne gir naturligvis heller ikke noe kvikksølvavfall og utvikler ikke ozon og varme, hvilket gjør det til en meget miljøvennlig teknologi.
Teknologien åpner muligheter for bruk av UV LED i en rekke forskjellige markeder. Glunz & Jensen har særlig fokus på de følgende tre områder:

  • Glunz & Jensen vil innarbeide teknologien i deres nåværende belysningsenheter til flexobransjen samt lage et generisk produkt som kan skreddersyes til OEM partnere. Innledende tester har vist så lovende resultater at Glunz & Jensen forventer å markedsføre det første kommersielle produktet i første kvartal 2015.
  • Teknologien kan dessuten brukes som tørkeenhet i både offset-, flexo- og digitaltrykk. Den presise styring av bølgelengde og det lave energiforbruket gjør den til en velegnet tørkeenhet for varmefølsomme materialer som eksempelvis folier og papp. Glunz & Jensen er i dialog med flere leverandører av trykkpresser, og en innledende konseptevaluering har vært særdeles positiv.
  • Endelig kan teknologien også benyttes i møbelindustrien til tørking av maling og lakk, hvor man i tæt samarbeide med en dansk kunde er i gang med å sette opp en testinstallasjon i et produksjonsmiljø.
    Othonia og Glunz & Jensen vil fortsette samarbeidet om utviklingen og kommersialiseringen av teknologien.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1