Pris til Heidelbergs falsemaskiner

PUBLISERT: 9 september 2014
OPPDATERT: 9 september

stahlfolderHeidelbergs nye generasjon av falsemaskiner Stahlfolder TX/KX har nylig blitt belønnet med Printing Industries of Americas (PIA) Technology Award 2014. Stahlfolderen ble presentert som prototype på DRUPA i 2012, men er nå ute i en rekke bedrifter, som kan fortelle om markante produktivitetsforbedringer.
Stahlfolderen har blitt belønnet for sin suksess med å integrere Stream Feeder teknologien fra Heidelbergs trykkpresser i falsemaskinen. Teknologien reduserer behovet for manuell betjening og øker produktiviteten med opp mot 50 % sammenlignet med konvensjonell produktion. Dessuten gir den færre feederfeil, og den er mer ergonomisk for operatøren.
Kunder som installerer Stahlfolderen erstatter typisk 2-3 konvensjonelle falsemaskiner. Dessuten blir hele arbeidsflyten smalere, da behovet for mellomlagring reduseres kraftig. Begge deler frigir gulvplass og lageromkostninger, og er med å sikre en sunnere forretning.
– Heidelberg’s Stahlfolder PFX Feeder åpner en ellers uoverkommelig flaskehals, i dagens overopphetede postpressavdelinger, sier Mark Bohan, visepresident for teknologi og forskning i Printing Industries of America. – Vår jury var imponert over de besparelser, produktivitetsforbedringer og dermed potensielle inntjeningsmuligheter, denne maskinen tilbyr, avslutter han.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1