Større og vakrere – slik ble iPhone 6

PUBLISERT: 16 september 2014
OPPDATERT: 16 september

iPhone-6-390x235Da iPhone 5  ble lansert var det mange som tenkte: Oi! Nyheten var bare at det kom en rad til med apps på menyen.
Når iPhone 6 nå er lansert, så det føles som Apple gjort en litt større innsats. Ikke bare har de kommet opp med to nye versjoner (iPhone 6 og iPhone 6 Plus), som begge er større enn den forrige. De har også innført et barometer og har klart å gjøre oppløsningen på den større modellen enda bedre enn noen tidligere modell.
iPhone 6 er 138 x 67 mm, sammenlignet med 124 x 59 på iPhone 5 og veier 129 gram mot 112 gram for forgjengeren.
iPhone 6 Plus er 158 x 78 mm og veier 172 gram.
Selv om oppløsningen er uendret fra iPhone 5 (326 piksler per tomme) så man på iPhone 6 Plus klarte å skru opp til 401 piksler per tomme. Nå er det også mulighet til å kjøpe innebygd minne på 16, 64 eller 128 GB, mens det tidligere maksimalt var 32 Gb.
Med tanke på hvor vanskelig det har vært for Apple å prøve å selge sine fargede iPhone 5 modeller, er det nok lurt at de nå er tilbake til kun å tilby grå, gull og sølv, akkurat som på iPhone 5S.
Endelig er det også fingeravtrykksensor, så nå trenger du bare å sette fingeren på skjermen for å bekrefte at du er deg, når telefonen skal åpnes eller du ønsker å bekrefte et kjøp.
Barometeret er jeg er mest spent på. I visse land er det lufttrykket metereologene legger mest vekt på, fordi man vet at energien forsvinner når lufttrykket er tungt. Med barometeret blir ikke livet lettere å leve, men man får i hvert fall en pekepinn på hvorfor dagen kjennes tung.
26. september kan telefonene kjøpes i Norge. Benytt anledningen til å sjekke ut de nye telefonene en dag når barometeret indikerer høytrykk. Ellers er faren er at du blir sjokkert av prisen – startprisen på iPhone 6 med 4,7-tommers skjerm er 5790 kroner inklusive mva., men da er lagringsplassen beskjeden, bare 16 GB. For 6690 kroner får du den med 64 GB lagringsplass, mens modellen med 128 GB koster 7590 kroner. iPhone 6 Plus med 5,5-tommers skjerm starter på 6690 kroner, men igjen med bare 16 GB lagringsplass. Med 64 GB lagringsplass øker prisen til 7590 kroner, mens toppmodellen med 128 GB koster 8490 kroner. Men med iPhone 6 vil du få en bildeflate på 1334 x 750 piksler, mens iPhone 6 Plus tilbyr 1920 x 1080 piksler.[rev_slider topbanner]

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676