Nye versjoner av Elements

PUBLISERT: 24 september 2014
OPPDATERT: 24 september

Adobes Photoshop Elements og Premiere Elements blir nå lansert i sin 13. utgave.
Adobes programmer for foto- og videoentusiaster, Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements er begge mindre utgaver av de profesjonelle programmene Adobe Photoshop CC og Adobe Premiere Pro CC. Blant de nye funksjonene er Elements Live-kanalen, som oppdateres løpende og gir hint og tips til både nye og erfarne brukere.
Til tross for en betydelig lavere pris enn Photoshop CC og Premiere Pro CC tilbyr Elements-programmene mange nye og avanserte redigeringsfunksjoner i en brukervennlig innpakning. Et spesielt fokus har vært på å spare tid, slik at brukerne raskt kan oppnå ønsket resultat.

Blant de nye funksjonene i Photoshop Elements 13 er at man kan beskjære bilder profesjonelt med ‘Intelligent Crop Suggestions’. Dette er et verktøy som analyserer ansikter, horisonter og andre elementer og deretter anbefaler fire ulike forslag til beskjæring. . I Premiere Elements 13 er det også gode nyheter for video som tas med smarttelefoner. Shake Stabilizer-funksjonen er forbedret slik at opptak med rystelser raskt kan endres til å gi inntrykk av stødigere kameraføring.
Mange av de nye funksjonene er basert på innspill fra et stort antall brukere, som løpende bidrar med idéer og forslag til forbedringer. Blant de nye forslagene til funksjoner som er implementert i Photoshop Elements 13 er:

· Bedre Photo Mashups – Med nye Photomerge Compose kan man enkelt ta elementer fra ett bilde og kopiere det inn i et annet. Sammen med de nye Refine Selection Brush og Match Color Tone-funksjonen kan man lett overføre elementer og sikre at både lys og skygge faller naturlig, på en måte som gjør at man skulle tro elementet har vært der hele tiden.

· Optimaliser Facebook-siden – Nå kan man enkelt kombinere sitt Facebook-cover og profilbilde med tekst og grafikk med integrert design, så profilen skiller seg ut.

· Sort/hvitt-bilder med mer personlighet – Tre nye redigerings-guider gir mer liv til sort/hvitt-bilder, og man kan f.eks. legge til farger i utvalgte områder eller finjustere bilder slik at de får et mer dramatisk uttrykk.

Andre nyheter i Premier Elements 13:

· Sett sammen de beste klippene – Med Favorite Moments-funksjonen kan man markere ens favorittavsnitt og raskt sette dem sammen til en kortfilm som umiddelbart kan deles.

· Dryss litt stjernestøv over videoene dine – Tilfør opptaket filmtitler med Video in Titles eller legg til spesialeffekter til bestemte deler med Effects Masking.

– Med de nye versjonene av Elements tilbyr vi et bredt spekter av nye muligheter for å fremme kreativitet, enten man arbeider med bilder eller film. Det avgjørende har vært å fjerne mange av de tidkrevende redigeringsfasene, slik at man raskere oppnår ønsket resultat og kan dele sine kreasjoner med andre, sier Jenny Höglund, nordisk markedssjef for digitale medier hos Adobe.

Pris og tilgjengelighet
Adobe Photoshop Elements 13 og Adobe Premiere Elements 13 er tilgjengelig på www.adobe.com, hvor man også finner priser, inkl. spesielle tilbud til studenter, skoler og utdanningsinstitusjoner.

Opplæringsvideoer
Gratis opplæringsvideoer til begge programmene finner du her:
· Video – Adobe Photoshop Elements
· Video – Adobe Premiere Elements

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1