Ricohs nye flaggskip med inkjetteknikk

PUBLISERT: 25 september 2014
OPPDATERT: 25 september

ricoh_pro_vc_60000Ricoh lanserer nå en helt ny inkjetbasert høyvolumsløsning med navnet Ricoh Pro VC60000. Det dreier seg om en helt ny teknikkplattform utviklet for trykksakproduksjon som DR, bøker og markedsføringsmateriell.
VC60000 har en oppløsning på 1200 x 1200 dpi og benytter seg av multidrop-teknikk med dynamisk og variabel dråpestørrelse innenfor hver pixel. Skrivehodene er Ricohs egne. Produksjonshastigheten ligger på nesten 100 000 A4-utskrifter per time og maks månedsvolum på hele 40 millioner utskrifter.
Ifølge Ricoh skal VC60000 også kunne håndtere et bredt utvalg av media, inkludert bestrøket offsetpapir. Dette kommer dog til å kreve at man også investerer i en primerenhet.
Rippen til VC60000 er Total Flow Print Server R600A, med såkalt native-støtte for pdf, pdf/vt og AFP/IPDS. Her er det også også jdf-støtte og avanserte fargehåndteringsmuligheter. Også grensesnittet er nytt og tilpasset for mer krevende grafisk produksjon.
VC60000 er tenkt å komplettere den eksisterende Infoprint 5000-serien, samtidig som Ricoh nå vil dekke et bredere segment innenfor høyvolums digitaltrykk. Akkurat som med Infoprint 5000 kommer Ricoh til å ha en tydelig utviklingsplan der man planlegger kontinuerlige oppgraderinger for kundene. Likedan minner ferdiggjøringsfilosofien om Infoprint 5000, med flere integrasjonsmuligheter med tredjeparts ferdiggjøringsleverandører.
Først i Norden med VC60000 blir finske Hansaprint som nylig investerte i en enhet. Man planlegger å slippe Ricoh Pro VC60000 kommersielt i begynnelsen av neste år.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1