Metallfarge gir en følelse av luksus

PUBLISERT: 26 september 2014
OPPDATERT: 26 september

tube3En studie utført av Amsterdam Metallized Products viser at emballasje med metalltrykk gjennomsnittelig selges til en pris som er 28% høyere enn de produkter som ikke har metalltrykk.
Man undersøkte 30 forskjellige slags tannpasta, slik de tok seg ut i en rekke supermarkedkjeder i Holland.
Overordnet sett var tannpastaen enten uinnpakket eller i sekundær emballasje. 77% av tannpastaene var i sekundær emballasje og i gjennomsnitt var prisen på tannpasta i sekundær emballasje 88 % dyrere enn uinnpakkede tannpastatuber.

53 % av tannpastaene hadde metalltrykk i en eller annen form. Gull, sølv, holografi, diffraksjonsmønstre og metallfarger. Metallfargene var benyttet direkte på tuben og/eller på emballasjen. Generelt var prisen på tannpastaene med metallfarger på emballasjen 28 % høyere enn de som ikke hadde det.

Uten å forholde seg til produktene for øvrig, tyder det på at sekundær emballasje og metalltrykk har en positiv effekt på den opplevde verdi av varen.

Les videre

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Årets Pantonefarge

"En koselig ferskentone som ligger mellom rosa og oransje", årets Pantone-farge 2024 er Peach Fuzz. Den beskrives som varm og myk med en vintage følelse samtidig som den har en moderne stemning. For 25. gang er Årets Pantone-farge kåret og denne gangen er det en fløyelsmyk ferskentone.
Pantone-2024-3-1024x683

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1