Avisnyheter fra Agfa

PUBLISERT: 6 oktober 2014
OPPDATERT: 6 oktober

På den nært forestående World Publishing Expo vil Agfa presentere ikke mindre enn to CTP nyheter for avisfolket. Det dreier seg dels om den nye CTP maskinen Advantage N-TR HS, beregnet for høyvolums plateproduksjon. TR står for Trolley Load og HS for High Speed. Platene kan altså legges inn ved hjelp av en trolley og hastigheten er opp til 350 plater i timen. Det tilsvarer at en plate blir eksponert på omtrent 10 sekunder!
Agfa sier at man med en slik maskin kan redusere antallet av maskiner på trykkeriet. Det er nok mulig, men ofte fungerer maskiner som back-up for hverandre, så med mindre trykkeriet har flere enn to maskiner er denne løsningen nok ikke aktuell.
Den andre nyheten er en såkalt Attiro Clean Out Unit, som sikrer en bedre utnyttelse av fremkallingsgummien, mindre avfall og rengjøring, så trykkeriet får en mer økonomisk og bæredyktig produksjon. Ifølge Agfa oppnår trykkeriet følgende:

  • Gummibadets levetid fordobles
  • Forbruket av gummi reduseres med 75 %
  • Vedlikehold kan reduseres med 50 %
  • Svinn reduseres med 17 %

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12