Avisnyheter fra Agfa

PUBLISERT: 6 oktober 2014
OPPDATERT: 6 oktober

På den nært forestående World Publishing Expo vil Agfa presentere ikke mindre enn to CTP nyheter for avisfolket. Det dreier seg dels om den nye CTP maskinen Advantage N-TR HS, beregnet for høyvolums plateproduksjon. TR står for Trolley Load og HS for High Speed. Platene kan altså legges inn ved hjelp av en trolley og hastigheten er opp til 350 plater i timen. Det tilsvarer at en plate blir eksponert på omtrent 10 sekunder!
Agfa sier at man med en slik maskin kan redusere antallet av maskiner på trykkeriet. Det er nok mulig, men ofte fungerer maskiner som back-up for hverandre, så med mindre trykkeriet har flere enn to maskiner er denne løsningen nok ikke aktuell.
Den andre nyheten er en såkalt Attiro Clean Out Unit, som sikrer en bedre utnyttelse av fremkallingsgummien, mindre avfall og rengjøring, så trykkeriet får en mer økonomisk og bæredyktig produksjon. Ifølge Agfa oppnår trykkeriet følgende:

  • Gummibadets levetid fordobles
  • Forbruket av gummi reduseres med 75 %
  • Vedlikehold kan reduseres med 50 %
  • Svinn reduseres med 17 %

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324