Inkjet på næringsmidler fra Nestlé

smarties_webNestlés forsknings- og utviklingsavdeling Nestec har utviklet et spiselig blekk som de mener skal kunne benyttes for inkjetprint i næringsmiddelsektoren.
Nestlé er en av få virksomheter i næringsmiddelbransjen som allerede benytter inkjet i produksjonen, men mange har valgt å ikke bruke deres metode ettersom den ofte krever at man benytter uønskede produkter som etanol og glycerol som tilsetningsmidler i vannbasert blekk.
Men nå har man funnet en løsning som ikke inneholder disse tilsetningsmidlene og der blekket ikke er basert på kunstige farger.
Med Nestlés inkjetteknikk og blekk skal man kunne printe mønstre, farger, bilder, produktinformasjon eller logoer direkte på et næringsmiddel. Firmaet opplyser at oppløsningen ligger på mellom 150–500 dpi, avhengig av substratet. Skriveren man har benyttet for tester er en Fujifilm Dimatix DMP-2831.
Firmaet har nå levert inn en patentsøknad som gjelder en inkjetbasert printprosess på næringsmidler. Metoden har allerede blitt testet på en av Nestlés godteprodukter Smarties.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *