Inkjet på næringsmidler fra Nestlé

PUBLISERT: 22 oktober 2014
OPPDATERT: 22 oktober

smarties_webNestlés forsknings- og utviklingsavdeling Nestec har utviklet et spiselig blekk som de mener skal kunne benyttes for inkjetprint i næringsmiddelsektoren.
Nestlé er en av få virksomheter i næringsmiddelbransjen som allerede benytter inkjet i produksjonen, men mange har valgt å ikke bruke deres metode ettersom den ofte krever at man benytter uønskede produkter som etanol og glycerol som tilsetningsmidler i vannbasert blekk.
Men nå har man funnet en løsning som ikke inneholder disse tilsetningsmidlene og der blekket ikke er basert på kunstige farger.
Med Nestlés inkjetteknikk og blekk skal man kunne printe mønstre, farger, bilder, produktinformasjon eller logoer direkte på et næringsmiddel. Firmaet opplyser at oppløsningen ligger på mellom 150–500 dpi, avhengig av substratet. Skriveren man har benyttet for tester er en Fujifilm Dimatix DMP-2831.
Firmaet har nå levert inn en patentsøknad som gjelder en inkjetbasert printprosess på næringsmidler. Metoden har allerede blitt testet på en av Nestlés godteprodukter Smarties.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12