EFI med ny super fleksibel farge til inkjet

PUBLISERT: 26 oktober 2014
OPPDATERT: 26 oktober

EFI har i samarbeide med 3M utviklet en ny inkjetfarge til spesielt myke substrater, f. eks bilfolier og bannere, som skal kunne strekkes og/eller foldes. Fargen heter SuperFlex.
SuperFlex kan anvendes i EFIs 3,2 meter brede VUTEk GS3250LXr Pro LED og i den 5 meter brede VUTEk GS5500LXr Pro LED. Fargen gir en større gamut i forhold til den ellers benyttede fargen, og når den er printet på subtratet kan den strekkes helt opp til 150 % uten å krakkelere.
Fargen er spesielt velegnet til soft-signage, bilfolier, utendørsreklame og andre anvendelsesområder som krever fleksibilitet og lang holdbarhet.
EFIs Cool Cure LED teknologi herder fargen ved relativt lave temperaturer, hvilket gjør det muligt å printe på varmefølsomme materialer som ellers ikke kan tåle varmetørking.
Med sine mer enn 400 CoolCure installasjoner på verdensbasis er EFI markedsledende på dette feltet. En energirapport, utarbeidet av den uavhengige industriorganistasjonen Fogra viser at energiforbruket ved EFIs LED herding er opp til 82 % lavere enn ved en tradisjonell kvikksølvlampe.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676